• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'da Kadir Gecesi ve arefe günlerinde gelenek haline gelen Sakal-ı Şerif ziyareti, bu Kadir Gecesi'nde de ziyaret edilerek gelenek devam ettirildi.

Adıyaman Kab Camii'nde muhafaza edilen Sakal-ı Şerif her sene on binlerce Peygamber sevdalısı vatandaş tarafından ziyaret ediliyor. Cam bir muhafaza içerisinde vatandaşların ziyaretine sunulan Sakal-ı Şerif, caminin mihrap bölümünün sağ üst köşesinde yer alan bir taka içerisinde muhafaza altında tutuluyor.

Cami İmam Hatibi Fethi Erdil, "sahabelerin Peygamberin her anına ehemmiyet verdiklerini bundan dolayı O'dan hatıra olabilecek bazı şeyleri de muhafaza altına almak için sakladıklarını" söyledi.

Erdil "Bu ziyaretlerin temelinde Peygambere olan sevgi vardı. Peygamber Efendimiz saçını sakalını traş ettiğinde Sahabe-i Kiram Efendimiz onu saklarlarmış. Daha sonraları teberrüken farklı camilere dağıtılmış. Kadir gecelerinde Peygamber efendimize hem salat ve selam getiriliyor hem de O anılıyor. Yoğun bir şekilde ziyaret var. Kimi insanlar ziyaret saatleri arasında yetişemediğinden üzüntü içerisinde kalıyor." dedi.  (Cemil Özdaş-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir