• DOLAR 32.634
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2505.09
  • ...
"Ramazan Kardeşlik Zamanı" iftar programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Köklü Değişim Tatvan Temsilciliği tarafından "Ramazan Kardeşlik Zamanı" temasıyla iftar programı düzenlendi. Tatvan sahil yollunda bulunan bir çay bahçesinde düzenlenen iftar programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda bir konuşma yapan İlahiyatçı-Yazar Abdullah İmamoğlu, müminlerin kardeş olduğu ayetini hatırlatarak, İslam beldelerinde yaşanan zulüm ve katliamlara dikkat çekti.

İslam beldelerinde Müslümanların kanının akıtıldığına dikkat çeken İmamoğlu, "Allah (cella celalühü) Hucurat süresinde, 'Muhakkak mü'minler kardeştirler. Kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki size rahmet edilsin.' buyuruyor. Peygamber Efendimiz ise bir hadisinde 'Müminler bir vücuda benzer. Vücudun bir azası incinirse onu tüm vücutta hisseder.' buyurmuştur. Bugün Suriye, Filistin, Arakan ve birçok İslam beldesinde Müslümanların kanı akıtılıyor. Namusu kirletiliyor. Toprakları bölüştürülüyor. Madem Allah bizleri kardeş kılmış. O zaman bu kardeşlerimizin dertleriyle dertlenmeli, onların dertlerine merhem olmalıyız." dedi.

Hazreti Muhammed'in ortaya koyduğu metodun sürdürülmesi gerektiğini dile getiren İmamoğlu şunları söyledi: "Kendimizi de bu haram ortamlardan kurtarmalıyız. İbadetlerimizi daha iyi yapmamızı sağlayacak, Allah'ın rızasını kazanacak bir kulluk ortaya koymalıyız. İslami bir devletin oluşması için gayretlerimizi ortaya koymalı ve bunun için çalışmalıyız. Peygamber Efendimizin ortaya koyduğu metod ile yürümeliyiz. Sahabenin Allah ve Resulüne tabi olduğu gibi, bizlerde Allah ve Resulüne tabi olmalıyız."

Program, iftarın ardında yapılan dua ile sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir