• DOLAR 32.515
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2428.53
  • ...
18 yaşındaki gençten 12 gündür haber alınamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Aydınlıkevler Mahallesindeki babasının elektrikçi dükkânından gelen bir telefon üzerine 'tamire gidiyorum' diyerek dükkândan çıkan Onur Kartal'dan bir daha haber alınamadığını belirten ailesi, her yerde çocuklarını arıyor.

Kayıp oğulları Onur'u bulmak için aramadık yer bırakmadıklarını ifade eden baba Mehmet Emin Kartal, çocukları için emniyete başvurduklarını, vali ve savcıya gittiklerini ancak hâlâ bir sonuç alamadıklarını söylediler.

Acılı baba, kayıp çocukları Onur'un bulunabilmesi için yetkililerden ve vatandaşlardan yardım talep etti.

30 Mayıs günü saat 17.00 sıralarında gelen bir telefon üzerine tamire gitmek için dükkândan çıkan 18 yaşındaki oğlu Onur bir tamiri yapmak için pense ve tornavidasını aldıktan sonra çıktığını ve kendisinden bir daha haber alamadıklarını söyleyen acılı baba oğlunun bulunması için yetkililere ve vatandaşlara çağrıda bulundu.

Oğlunun en son yanında gidip bir daha dönmediğini belirten baba Kartal, "Oğlum lise 3'ncü sınıf okuyor. 28 Mayıs Pazartesi günü sınavları kalmadığı için okuldan iznini aldım. Çarşamba günü okula gitmedi. Saat 12.00'ye kadar evde uyudu. 12.00'den sonra abdestini alıp dükkâna geldi. Dükkânda Kur'an-ı Kerim'ini biraz okudu. İkindi namazına kadarda dukandaydı. Saat 16.30'da namaz için beraber camiye gittik. Camide tamir edilmesi gereken iki adet vantilatör vardı. Cami imamı yapmamızı istedi. Vantilatörleri takıyordu. Merdivende çalışırken oğluma bir telefon geldi. Sonra aşağı inip 'baba sen bu işi devam et bir yeren çağırıyorlar tamirleri var yapmaya gideceğim' dedi. Oğlum gittikten sonra ben işimi devam ettim." dedi.

Kartal, "Bir saat sonra oğlumu aradım. Oğlum cevap verip 'baba burada çalışıyorum müsait değilim 5 dakika sonra seni ararım' dedi. 5 dakika sonra oğlumu aradım bu defa telefonu kapandı ve bir daha açılmadı. İftara yakın eve gittim. Belki telefonun şarjı bitmiştir diye düşündüm. Annesine sordum eve gitmemişti. Belki gelir umuduyla akşam ezanı okudu oğlum gelmedi. İftarımızı açtık iftardan sonra evden çıkıp oğlumu aradım. Hiçbir yere de bulamayıp eve döndüm. Belki yarın gelir dedim. Sabah gelmeyince okula gittim arkadaşlarına sordum. Gören olmamıştı. Şehirlerarası otogara gidip sordum. Orada da bir haber alamadım. Oradan karakola gidip haber verdim." ifadelerini kullandı.

Çocuklarının öldürüldüğünde, kaçırıldığından ya da kandırıldığından şüphelendiklerini söyleyen Kartal, "Karakol bana '18 yaştan küçüktür nerede olursa yakalanır' dediler. Diğer gün valinin yanına gittim. Oğlumu aramadığım bir yer kalmadı. 12 gündür haber alamıyorum. Savcılığı da gittim. Telefonunun son görüşmeleri takip etmek için operatör bayisine gittim. Bir aylık görüşme dokümanını istedim vermediler. Hiç olmasa en son görüştüğü kişinin telefonundan oğluma ulaşabiliriz. Yanımdan çıktıktan sonra kiminle konuştu nereye gitti bilmiyoruz. Kimse bir haber bile vermiyor. Çaresiz bir şekilde haber bekliyoruz. Korkuyoruz acaba oğlumuz öldürüldü mü? Oğlumuz kaçırıldı mı? Oğlumuz kandırıldı mı? Hiçbir şey bilemiyoruz perişan olduk. Annesi ayağa kalkacak takati bile kalmamış." şeklinde konuştu.

Kartal, "Oğlumun güzel olmayan herhangi bir ahlakı yoktu. Oğlum yanımdan ayrıldığında işe gitmek için çıktı. Pense ve tornavidası onunladır. Saat 17.00 sıralarında yanımdan ayrıldı. Gelmeme gibi bir niyeti olsaydı evden çıkınca dükkâna gelmeden giderdi. Çaresiz kalmışız ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yetkililerin bir şeyler yapsın." diye seslendi.

Batman merkez Aydınlıkevler Mahallesi Komando Caddesi 163 numarada Tori Elektrik kalan baba Mehmet Emin Kartal, oğlunu görenlerin 0545 770 39 54 no'lu telefonu aramaları talebinde bulundu. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir