• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bir ömre bedel olan gece: Kadir Gecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azat olan mübarek Ramazan ayının son on gününde bulunan Kadir gecesi için âlimler, bu günün gerçek manada ihya edilmesi gerektiğini ve bir ömre bedel ibadet hükmünde olduğunu söylediler.

Ümmetin tüm işlerinin tayin edildiği gece olan Kadir gecesinin iyi değerlendirilerek, ümmet coğrafyasında yaşanan sıkıntıların son bulması için dua edilmesi gerektiğini hatırlatan İttihadul ulema Üyesi Molla Cemal Çınar, Cebrail (aleyhi selamın) getirdiği mesaj etrafında toparlanılması gerektiğini söyledi.

Kadir Gecesi'nin Ayet-i Kerimede ifade edildiği şekilde bin aydan daha hayırlı olduğunu belirten Çınar, "Kadir Gecesi kadir kıymet manasına geliyor. Allah u Teâla insanoğluna verdiği değeri indirdiği Kur'an ile tarif ediyor. Biz Kur'an'a ne kadar değer veriyorsak Kadir gecemizi o kadar değerlendirmiş oluyoruz." dedi.

Çınar, surenin bir manasının da selam olduğunu söyleyerek, "Müminlerin kendi aralarında selamette olmaları ve çevrelerine selam götürmeleri lazım. Eğer bugün alemi İslam'ın içerisinde bulunduğu selametin zıddı olan sıkıntı, kargaşa, savaş, yıkım oluyorsa biz Kadir Gecesi'nin kadrini bilmede, onun selametini anlama açısından demek ki bir sorun yaşıyoruz. Biz bu gecede Allahu Tealanın insana değer verdiği gibi biz de Kur'an-ı Kerim'in etrafında kenetlenmemiz lazım." diyerek konuştu.

Dünyanın birçok farklı yerinde yaşanan sıkıntılara da dikkat çeken Çınar, "Bugün Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Filistin, Suriye ve diğer İslam ülkelerinde yaşanan zulüm, İslam ülkelerinde cezaevlerinde bulunan Müslümanların diğer ülkelerden çok olması büyük bir faciadır. Müslümanların kendi içlerindeki işlere iyi bakması lazım. Melekler bu gecede fecre kadar iner ve meseleleri değerlendirirler. Biz bu meselelerde notumuzun nasıl olmasını istiyorsak o şekilde hareket ederek, Kadir Gecesi'nin ümmetin kadrini ve kıymetini bilerek yaşadıkları yerlere selamet getirmeleri için çalışmaları gerekiyor. Kaderin tayin edildiği bu gecede, hem uhrevi hem dünyevi hayatımızı etkileyecek olan bu geceyi çok iyi değerlendirmemiz lazım. Kadir Gecesinin İslam alemine ve Müslümanlara hayır getirmesini Rabbimizden niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörü Cengiz Kurtaran ise verdiği mesajda şunları dile getirdi: "Bin aydan daha değerli olan Kadir Gecesine isabet etmeyi ve o geceyi de en güzel şekilde ibadetle geçirmeyi, Rabbimize yakınlaşarak dualarımızda tövbe istiğfar etmeli ve özellikle İslam dünyası için dua etmeliyiz. Rabbim Kadir Gecesini İslam ümmeti için hayırlara, kurtuluşa sebep olmasını nasip etsin."

Tüm İslam âleminin Kadir Gecesini tebrik eden Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Abdulbaki Yeşilmen, bu gecenin özellikle Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması, Arakandaki Müslümanların evlerine dönmesine ve yine Doğu Türkistan'daki Müslümanların çektikleri sıkıntıların son bulması temennisinde bulundu.

Kadir Gecesi için Kürdçe mesaj veren Umut Kervanı Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Molla Abdulbari Çelik de şunları söyledi.

"Kadir Gecesi Ramazan ayının finalidir. Ramazanın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluştur. Allah u Teala Kur'an-ı Kerim'de bu gecenin bin aydan hayırlı olduğunu söylüyor. Biz bin ayı hesapladığımızda 82-83 yıllık bir ömre denk geliyor. Rabbimiz Müslümanlar için büyük bir fırsat vermiştir. Ta ki Müslümanlar o gecede Allah'a yalvarıp yakararak duada bulunmak suretiyle azaptan kurtulsun. Rabbimizden tüm iman ehlini Kadir Gecesi'nin mübarek olmasını ve hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz." (Nizamettin Aşkın- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir