• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
"Aytaç Hocayı ancak şeytanlaşmış ruhlar öldürebilir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

9 Haziran 2015'te PKK'lilerin silahlı saldırısı sonucu katledilen Yeni İhya-Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran, şehadetinin yıldönümünde ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında rahmet ve minnetle yâd edildi.

Şehitler Kervanı Platformu tarafından düzenlenen anma etkinliğine Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu da iştirak etti.

Yapıcıoğlu, "2015 yılının 9 Haziranı'nda, seçimlerden sadece 2 gün sonra bir suikast ile şehid edildi. Seçimden önce 'bir seferlik de olsa bize oy verin, barışa bir şans tanıyın' diyenler umduklarının da üzerinde bir oy alınca böyle bir cinayet işlendi. Onu tanıyan herkesin derinden etkilendiği bir olaydı. Aytaç hoca sıradan bir insan değildi. Şehadetin öğretmeniydi, şehit Yasin'in hocasıydı. Ondan sekiz ay sonra o da şehit oldu, Yasin'e kavuştu." dedi.

Şehadetinin 3'üncü yıl dönümünde Aytaç Baran'ın şehadetini tebrik eden Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"Acı bir olay. Ümit ediyorum ki bu olaydan herkes kendine düşen dersi çıkarsın bir daha benzer olaylar yaşanmasın. Gerçekten dikkat çekici nokta seçimlerden önce  'barışa bir şans tanımak istiyorsanız, barış olsun istiyorsanız, olaylar devam etmesin istiyorsanız' diyenler bu işe alkış tuttular. Sonradan her ne kadar inkâr etseler de olayın iç yüzü bütün çıplaklığıyla ortadaydı. Yeniden bir seçim sürecindeyiz.  Yeniden benzer olayların yaşanmamasını temenni ediyorum.   Şehadetinin 3'uncü yıl dönümünde bir daha şehadetini tebrik ediyorum."

Meleklerin kıskandığı Aytaç Baran gibi birisini ancak şeytanlaşmış ruhlar öldürebildiğini söyleyen Yapıcıoğlu, "Şehit Aytaç'ta onları rahatsız eden neydi bilemiyorum. Onu tanıyan herkes derinden etkilendi. Bu olaydan Aytaç Hoca kendi çevresinde en küçük bir nahoş olayın olmaması için gecesini gündüzüne katan biriydi. Çevresindeki insanların bir karıncayı dahi incitmemesi için çok canhıraş bir çalışma yürüten bir kardeşimizdi. Böyle bir insanı kim ne için öldürmek ister, bizim havsalamız almıyor. Öldürmek kötüdür, haksız bir yere bir insanı öldürmek başlı başına kötüdür. Ama insanlar arasında şüphesiz ki fark vardır. Aytaç hoca gibi, meleklerin kıskandığı birisini ancak şeytanlaşmış ruhlar öldürebilir." ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir