• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
"Değişim başlamalı ve daha cesur adımlar atılmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Çermik ilçesinde iftar yemeğinde vatandaşlar ile bir araya geldi. İftar yemeği programı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Yapıcıoğlu, katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.

Halkın inancına aykırı kanunların yürürlükte olmasını eleştiren Yapıcıoğlu, değişimin cesur adımlarla başlaması gerektiğini belirtti.

Muhalefetin renginin değişmesi gerektiğini ifade eden Yapıcıoğlu, meclise gitmesi halinde İslami muhalefetin nasıl yapıldığını göstereceğini söyledi.

Halkın bölgede mevcut ikili parti yapılanmasından HÜDA PAR'ın gelişiyle kurtulduğunu dile getiren Yapıcıoğlu, "Çok uzun yıllardır iki partili bir yapı vardı Diyarbakır'da. HÜDA PAR'ın siyaset sahnesine çıkmasından sonra bu ikili yapı kırılmaya başladı. Vatandaşın önüne, hemşerilerimizin önüne üçüncü bir yol daha çıktı. İkili yapı kendisine fazla güvenmesinden dolayı birinden kızarsanız ötekine gideceğinizden dolayı belki hemşerilerimizin düşünceleri pek fazla dikkate alınmadı. İnşallah 24 Haziran seçimlerinde bu kez bizi tercih ederseniz onlar da yani diğer siyasi partiler de size bu muameleyi yapmaktan vazgeçecekler. Nedir o muamele? 'Biz genel merkezimizde masa başında listeler hazırlarız. Sizin hassasiyetleriniz sizde dursun, biz önünüze hangi listeyi koyarsak siz onlara oy vermek zorundasınız.' şeklinde bir muamele. Biz diyoruz ki bu devirler bitti. Bu devir bitmiş olmalı. Artık halka rağmen siyaset yapma dönemi kapanmış olmalı." dedi.

"Sizden oy isteyenler, hassasiyetlerinize uygun davranmak zorundadırlar"

"Eğer sizin karşınıza çıkıp sizden oy isteyenler 'Biz kendimize bir şey istemiyoruz, biz size hizmet etmek istiyoruz.' diyorlarsa o zaman sizin hassasiyetlerinize uygun davranmak zorundadırlar." diyen Yapıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Memleketimizde yapılan siyasetin ve belki idarenin en temel problemlerinden bir tanesi, 'Halka rağmen halk için iyisi budur.' diyerek halka bir şeylerin dayatılmış olmasıdır. Bu sadece bazı siyasi isimlerin dayatılması değildir. Bir siyaset tarzının da dayatılmasından bahsediyoruz. Eğer mecliste sandalye sahibi olanlar, eğer 'Bu milleti temsil edeceğim.' diye meclise gidenler gerçekten bu milletin temsilcileriyseler o zaman milletin inancına, örfüne ve tarihine, değerlerine aykırı işler yapamazlar. Bunlara aykırı kanunlar çıkaramazlar, bunlara aykırı tasarrufta bulunamazlar. Bunun değişmesi için de bunu yüksek sesle dile getiren bu kardeşinizin oraya gitmesinde fayda var. Allah'ın izniyle oraya gittiğimizde eğer bizi kendinize temsilci olarak görmek isterseniz, kendinizin temsil yetkisini bu kardeşinize layık görürseniz oraya gittiğimizde inşallah gündeme getireceğimiz, belki Türkiye'nin gündemine taşıyacağımız, bütün Türkiye'ye tartıştıracağımız meselelerden bir tanesi de bu olacak."

"Değişimin bir yerde başlaması, daha cesur adımlar atılması gerekir"

Halkın inancına aykırı kanunların olmasını eleştiren Yapıcıoğlu, "Bir memleket düşünün. Halkının yüzde 99'u Müslüman ama hâlâ inançlarımıza aykırı kanunlar yapılabiliyor. Hâlâ inançlarımıza aykırı, 80-90 yıl önce yürürlüğe konulan kanunlar hayatiyetlerini devam ettirebiliyor, değiştirilmeden yerinde durabiliyor. Değişimin bir yerde başlaması, daha cesur adımlar atılması gerekir. Bir de memlekette İslami bir muhalefet adına bir sesin yükselmesi gerekir. 5 buçuk yıldır bu ses HÜDA PAR'dır. Bunu dillendiriyoruz, bunu söylüyoruz fakat sesimiz Diyarbakır'da, Batman'da, Manisa'da, Konya'da, Aksaray'da kalıyor. Bu sesin Ankara'ya, yani sistemin idare edildiği merkeze taşınması ancak sizlerin desteğiyle mümkün olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Muhalefetin renginin değişmesi için kardeşlerimden destek bekliyorum"

Türkiye'deki muhalefet anlayışını eleştiren Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu nedenle ben Türkiye'de muhalefetin renginin değişmesi için, iktidar her ne yaparsa yapsın iyi şeyler yaptığında bile sadece muhalefet olduklarından dolayı itiraz eden muhalefetin renginin değişmesi, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen, doğruyu destekleyen, yanlışa karşı çıkan ve iktidarı doğruya, hayra yönlendiren bir muhalefetin mevcudiyeti için inşallah bütün kardeşlerimden samimi bir çaba ile destek bekliyorum. Rabbim lütfederse bu desteğinizle bu kardeşiniz oraya giderse siyasetin ve muhalefetin Müslümancası nasıl yapılır bütün Türkiye'ye, hatta dünyaya gösterme azminde olacağım. Rabbim çıktığımız bu yolda ayaklarımızı hak üzere sabit kılsın. Kalplerimizi dünya malına ve makamlarına meylettirmesin. Bizleri kardeşlerimizin teveccühüne layık olanlardan eylesin."

Yapıcıoğlu'nun konuşmasından sonra okunan ezanın ardından dua edilerek iftar açıldı. İftar programına gelen katılımcılar, kapıda Yapıcıoğlu tarafından uğurlandı. (Ramazan Casuk-İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir