• DOLAR 32.557
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2428.535
  • ...
İftar programında Kur`an-ı Kerim ziyafeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde ilçe kaymakamlığı, belediye, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ve müftülük tarafından halka açık düzenlenen iftar programında Kur'an-ı Kerim ziyafeti düzenlendi.

Hilvan Hükümet Konağı önünde düzenlenen programa, İlçe Kaymakamı Halid Yıldız, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Müftüsü İhsan Açık, İlçe Müftüsü Tahsin Ekim, siyasi parti başkanları, oda başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İftar öncesi ilahi grubu tarafından salavatlar çekilip ilahiler okundu. Edirne Selimiye Camii İmam Hatibi Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Dünya Birincisi Hafız Alpcan Çelik'in vaktin girmesinin ardından okuduğu ezan ile halk iftarını açtı. Meydanda kılınan akşam namazının ardından hafızlar tarafından Kur'an-ı Kerim ziyafeti gerçekleştirildi.

Edirne Selimiye Camii İmam Hatibi Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Dünya Birincisi Hafız Alpcan Çelik, Hatay Habibi Neccar Camii İmam Hatibi Hafız Musa Esatoğlu ve Harran Üniversitesi Araştırma Görevlisi Hafız Mehmet Haşim Aksu aşırlar okudu. Hafızların Kur'an-ı Kerim tilavetleri dinleyenleri mest etti.

İftar programında bir konuşma yapan Hilvan Kaymakam Halid Yıldız, katılımcılara teşekkür ederek "Ramazan ayını idrak ediyor ve hep birlikte iftar yapma sevincini yaşıyoruz. Uluslararası Göç Örgütünün kıymetli üyeleri ve kıymetli misafirlerimiz aramızdadır. Bizleri kırmayıp teşrif ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Hayırlı akşamlar diliyor teşekkür ediyorum." dedi.

Programa katılan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık Kadir Gecesi'nin önemine değinip Ramazan ayının son günlerinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Açık "Allah Kadir Gecesi'ni idrak etmeyi, sağlık ve sıhhat içinde Ramazan Bayramı'na neşe içinde girmeyi bizlere ve tüm İslam âlemine nasip etsin İnşallah. Soframız Ramazan sofrasıdır. Allah vesile olanlardan razı olsun, Rabbim bizleri cennet sofralarında buluştursun. Ramazan ayının son günlerindeyiz. Teravih ve oruç bitecek, bir tarafta bayram sevinci var ama bir de buruk bir hüznümüz var. On bir ay teravih namazı kılamayacağız. Belki de camilerimizin bu anlamda boynu bükülecek. O yüzden son günlerimizi iyi değerlendirelim. Mutlaka teravih namazlarında camilere koşalım." ifadelerini kullandı.

Program okunan Salalar ile sona erdi. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA) 








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir