• DOLAR 32.541
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2489.42
  • ...
Dışişlerinden Kerkük`teki saldırılara kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, dün Kerkük'te sivilleri hedef alan üç bombalı saldırıda, en az bir kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin yaralandığı saldırıları kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, olayın üzüntüyle öğrenildiği, söz konusu saldırıların, Türkiye tarafından şiddetle kınandığı bildirilerek, saldırılarda hayatını kaybeden Irak vatandaşına Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileğinde bulunuldu.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda hayatını kaybeden Iraklı kardeşimize Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Irak'ın kalıcı istikrara kavuşması için kilit önemi haiz Kerkük'te, kendi karanlık gündemleri doğrultusunda hareket eden ve şehir halkının barışçıl şekilde birarada yaşama iradesine zarar vermek isteyen odakların, saldırılarını tüm uyarılarımıza rağmen halen sürdürdüğünü gözlemliyoruz. Bu odakların emellerine geçit verilmemesi için, ilgili Irak makamlarının Kerkük halkının tüm kesimlerinin güvenliğinin sağlanması için gerekli her türlü tedbiri almalarını bekliyoruz. Bu vesileyle, Kerkük'te seçim usulsüzlüğü iddiaları hakkında bir süredir barışçıl gösteriler düzenlemekte olan soydaşlarımızın meşru taleplerinin, adil, şeffaf ve hızlı biçimde değerlendirilmeye alınmasının önemini yeniden vurguluyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir