• DOLAR 32.501
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2423.757
  • ...
Gaziantep Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİATNEP - 27 Nisan 2011 Çarşamba Gaziantep yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Hakimiyet Gazetesi; ` Kanını Emdiler`
Arazi alacaktı tefeciye başvurdu. 40 bin lira aldı, 400 bin lira ödedi borcunu kapatamadı. Tefeci batağına saplanan genç kadın kendisini asarak hayatına son verdi. Kan emici tefeci bir hayatın sönmesine neden oldu.

 

`Vatandaşımız çok saf`
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı Şahinbey ve Şehitkâmil Toplum Destekli Polislik büro amirliği ekipleri, sahte aile hekimliği kılığında 100 evi dolaştı. 100 evden 86`sı sahte aile hekimi kılığındaki sivil polislere inanarak kendilerine tansiyon ilacı diye verilen şekeri bile tereddüt etmeden yuttu.

 

`TEDAŞ Hataları filmleri aratmıyor`
Biryandan bakım yapılarak sökülen saatlere kaçak kullanılmış diyerek ceza yazılırken, diğer yandan yenilenen bazı sayaçların kaydı yapılmadı.


Ayıntab Gazetesi; `BEDBAHTLARA RAĞMEN! İnançlı İkinci Ülkeyiz`
Ülkemizin yüz yıllardır dahili ve harici bedbahtların yapmış olduğu inanç tahribatına rağmen, yapılan araştırmalarda en inançlı ikinci ülke olduğu tespit edildi.

 

`Yeni bir anayasa hazırlanmalı`
Mazlum-Der Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, "Seçimlerden hemen sonra yeni bir anayasa hazırlanmalı" dedi.

 

`Amca çocukların vefası`
Böbreğinden 5 yıldan beri rahatsız olan Kahramanmaraşlı Mehmet Toz, amcasının oğlu Emin Toz`un böbreğiyle hayata yeniden umutla bakıyor.

 

Denge Gazetesi; `Kamuda istihdam artırılmalı`
İnşaat Mühendisleri odası Gaziantep Şube başkanı Metehan Gündüz, Mesleki ve toplumsal sorumlulukları gereği genel seçim öncesi mesleki alanında yaşadıkları sorunlarla ilgili taleplerini Türkiye`nin yönetimine aday olan siyasi partilere ve kamuoyuna açıklamayı bir hak ve görev saydıklarını söyledi. Gündüz, açıklamasında tespitleri ve talepleri sıralayarak, "Kamu yatırımlarına bütçeden ayrılan pay artırılmalıdır. Kamuda istihdam artırılmalıdır"

 

Referans Gazetesi; Bülbülzade Vakfı`ndan `Peygamberimizi tanıma ve anlama` Paneli
Bülbülzade Vakfı, Kutlu doğum haftası kapsamında 23 Nisan Cumartesi vakıf merkezindeki Mütercim Asım salonunda `Peygamberimizi tanıma ve anlama Paneli` gerçekleştirdi.

 

Doğuş Gazetesi; `Terlik İmalathanesinde çıkan yangın korkuttu`
Gaziantep`te bir terlik imalathanesinde çıkan yangın itfaiyenin zamanında müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Yangında dumandan zehirlenen ve aralarında işyeri sahibinin de bulunduğu 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

 

Telgraf Gazetesi; `Teşvikin kapsamı genişledi`
AK Parti Gaziantep milletvekili Fatma Şahin, Sektörel ve bölgesel teşviklerin kapsamını genişleten bakanlar kurulu kararını yayımlandığını hatırlatarak, "14 Nisan 2011 tarih ve 1597 sayılı kararname Gaziantep`e yapılacak yatırımlarla ilgili büyük yenilikler getiriyor. Yeni kararname ile bazı sektörlerle ilgili kapsam genişletilirken bazı sektörler teşvik kapsamına dahil edildi." dedi.

 

Pusula Gazetesi; `Gaziantep`te açıklanacak`
Türkiye İhracatçılar Birliği Meclisi (TİM) 2011 Nisan ayı ihracat rakamlarını Gaziantep`te açıklayacak. İhracat rakamlarının açıklanacağı toplantıda başarılı ihracatçılara ödül verilecek.

 

`TOKİ`nin yetkileri gözden geçirilmeli`
İnşaat mühendisleri odası başkanı Metehan Gündüz, mesleki alanında yaşadığı sorunlarla ilgili taleplerini Türkiye`nin yönetimine aday olan siyasi partilere ve kamuoyuna açıklamayı bir hak ve görev saydığını söyledi. Torba yasa`dan TOKİ konutlarına, yapı denetiminden eğitim alt yapısına taleplerini sıralayan Gündüz, kamu yatırımlarına bütçeden daha fazla pay aktarılmasını isterken, TOKİ`nin amacının dışında görev yaptığını, TOKİ`nin yetkilerinin gözden geçirilmesi gerektiğini ve stat arazisi için şehrin göbeğine hançer vurulmaması gerektiğini söyledi.

Şefik Mert - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir