• DOLAR 32.574
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2431.339
  • ...
Kızıltepe Belediyesinden şehit ve gazi ailelerine iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Belediyesi "şehit ve gazi" ailelerine yönelik verdiği iftar yemeği geleneğinin 2'ncisini düzenledi.

İlçedeki bir düğün salonunda verilen iftar yemeği programı Nasrullah Gümüşçü'nün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur'an tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Masum Taşçı'nın yaptığı dua ve akabinde okunan akşam ezanıyla birlikte iftarlar açıldı.

Daha sonra günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ahmet Odabaş, şunları söyledi:

"Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayının yavaş yavaş sonlarına yaklaşıyoruz. Allah nasip ederse Pazar gecesi Kadir Gecesini idrak edeceğiz ve arkasında da Cuma günü hep birlikte Ramazan bayramını idrak edeceğiz. Şimdiden hem mübarek Kadir Gecenizi hem Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum. Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Bir buçuk yıla aşkın süredir Kızıltepe'de hem ilçe kaymakamlığı hem belediye başkan vekilliği görevini birlikte yürütüyoruz. Göreve başladığımız günden itibaren bu ikinci etkinliğimiz. Bizden sonra da bundan sonra da burada şehit ve gazi ailelerimizin her zaman baş üstünde tutulduğu gözlerin nuru edildiği bir yönetim bir ortam var olur, bir ortam olur diye dua ediyoruz. Onun için gayret ediyor, onun için çalışıyoruz. Ramazanları yaşayabilmemizin, bayramları yaşayabilmemizin en büyük teminatı sizlerin çocukları, sizlerin yakınları şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Allah hepsinden razı olsun. Şehitlerimizin mekânlarını Rabbim cennet eylesin, gazilerimize sağlıklı, huzurlu uzun ömürler versin. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum."

Odabaş daha sonra masaları tek tek dolaşarak misafirlerle sohbet ederek çocuklarla ilgilendi.

Programa Kızıltepe AK Parti ilçe Başkanı vekili Aydın Yücedağ, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Çekinkaya, İlçe Merkez Jandarma Komutanı Emrah Özdemir, kamu kurum müdürleri ve davetliler katıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir