• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...
"Kadir Gecesi Müslümanların akan kanının durmasına vesile olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in 27'inci gecesine denk gelen ve Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gece olarak da bilinen Kadir Gecesi hakkında İLKHA'ya konuşan Mardinliler, bu mübarek geceyi ibadetle geçireceklerini ve tüm İslam âlemi için dua edeceklerini belirttiler.

Ramazan ayının içerisinde bulunan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni yarın akşam camilerde ihya edeceklerini belirten Mardinliler, bu gecenin İslam ümmetin huzuruna vesile olmasını da temenni etti.

"Çokça Kur'an okuyup dua etmeliyiz"

Kadir gecesinin tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini temenni eden Zekeriya Güler, "On bir ayın sultanı olan Ramazan'ın içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini aradığımız günlerdeyiz. Allah (cella celaluhu) bin aydan daha hayırlıdır diyor. Bu da yaklaşık 83 yıllık bir ömre tekabül ediyor. Kur'an'ın nazil olduğu bu gecede ibadet etmeli, çokça Kur'an okuyup dua etmeliyiz. Kadir Gecesi, ülkemize, bölgemize, ilime hayırlar getirmesini ve İslam coğrafyasındaki akan kanın durmasına vesile olmasını niyaz ediyorum." dedi.

Mübarek gecenin tüm İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Edip Erkar, "Rabbimizden birlik beraberlik içerisinde bu gecenin idrak edilmesini milletimize, memleketimize, yurdumuza, yuvamıza huzur ve barış içerisinde nice Kadir gecelerini ihsan etmesini, sağlık, sıhhat ve afiyet vermesini niyaz ediyorum. " diye konuştu.

"Sahura kadar ibadet ediyoruz"

Kadir gecesi hakkında duygularını dile getiren Rıdvan Karaoğlu ise şunları söyledi: "Kadir gecesi, İslam âlemine hayırlı ve uğurlu olsun. Kadir gecesini genellikle Ulu Cami'de geçiriyoruz. Yatsı namazından sonra dualarımız başlıyor; Tesbih namazı, teravih namazı, Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mardin'de sahura kadar Allah'a ibadet ediyoruz, dualar ediyoruz. Tüm Müslümanların Kadir gecesini tebrik ediyorum."

Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı olduğunu hatırlatan Levent Ecevit ise bu geceyi en iyi şekilde idrak edeceklerini söyledi. Ecevit, "Kadir gecesi, tüm İslam âlemine hayırlı olsun. Ben çocuklarımla birlikte camiye gideceğim,  Kur'an okuyup dua edeceğiz. Namaz kılacağız inşallah." dedi.

"Akan kanın durması için çokça dua etmeliyiz"

Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'nin akan Müslümanların kanının durmasına vesile olmasını dileyen Beşir Güneş ise şunları söyledi:

"Bir Kadir Gecesi'ne daha ulaşmanın mutluluğunu, sevincini yaşıyoruz. Rabbim, tüm Müslümanlara bu geceyi idrak etmeyi nasip etsin. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Özellikle Filistin'de ve diğer mazlum coğrafyalarda akan kanın durmasına vesile olmasını dilerken, akan kanın durması için çokça dua etmemiz gerekiyor. Herkesten dua bekliyoruz."

"Sabaha kadar ibadet edeceğiz"

"Kadir gecemiz hayırlı ve uğurlu olsun." diyen Hacı Beşir Bağcı, "Orucumuzu tutuyoruz, Ramazan ayımız yavaş yavaş gidiyor. Yarın akşam camiye gidileceğiz, namaz kılınacağız, ellerimizi açıp dua edeceğiz. Sabaha kadar Allah'ın izniyle kalıp ibadet edeceğiz. Kadir gecemiz hayırlı uğurlu olsun." dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir