• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
HÜDA PAR afişlerinin sökülmesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde HÜDA PAR'ın seçim afişleri belediye görevlileri tarafından kaldırıldı.

Olaya tepki gösteren partinin Kovancılar İlçe Başkanı İsrafil Karamazı, yaşanan olayın seçim çalışmalarına gölge düşürdüğünü söyledi.

Karamazı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, afiş ve posterlerinin sökülmesinde bir art niyet olduğuna işaret etti.

Yaşanan olayın seçime gölge düşürdüğünü ifade eden Karamazı, İlçe Seçim Kurulunun bu işe derhal el atıp, tüm partilere eşit mesafede olduğunu göstermesi gerektiğini söyledi.

5 Haziran'da Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan seçim güvenliği toplantısında, şehrin görüntüsünü bozuyor diye partilere ait herhangi bir bayrak asılmayacak şeklinde ortak bir karar alındığını hatırlatan Karamazı, kendilerinin bu kararı kabul ettiğini söyledi.

Karamazı, "Daha toplantı yapılmadan önce bizim dışımızdaki partilerin bazıları adaylarının tanıtımı için afiş ve posterleri asmışlardı ki, bu onların doğal hakkıdır diye kimsede bir şey demedi. Sadece parti bayrakları asılmayacak diye ortak karar alındı. Söz konusu karar herhangi bir yazıya da dökülmedi. Bizlerde diğer özellikle 2 partiye bakarak ki, bizden 10-15 gün önce asmışlardı, adaylarımızın poster ve tanıtımı afişlerini şehrin müsait noktalarına astık." dedi.

"Polis yazı çıkarıp belediye aracılığı ile afişleri kaldırtacağını belirtti"

Afiş ve posterleri asmalarından birkaç gün sonra kendisini bir sivil polisin arayarak adaylarına ait afiş ve posterleri kaldırmalarını istediğini aktaran Karamazı, "Ben de, bunu yalnız bizim yapmadığımızı diğer partilerin de afişler astıklarını belirttim. Ayrıca bunun yanında afişleri kaldırmamız için yazı olması gerektiğini, böyle telefonla arayarak bu işin olmayacağını, afişleri kaldıracaksa tüm partilerin kaldırması gerektiğini söyledim. Bu zamana kadar diğer iki parti afişlerini asmalarına karşın hiç müdahale edilmediğini ama biz afişlerimizi asınca bu şekilde aranmanın bir art niyet taşıdığını da ayrıca belirttim ve afişleri kaldırmayacağımızı söyledim. Söz konusu polis yazı çıkarıp belediye aracılığı ile kaldırtacağını söyleyerek telefonu kapattı." diye konuştu.

Belediye Başkanının akıl almaz cevabı...

Açıklamasının devamında Karamazı, şunları söyledi: "Dün itibari ile belediye zabıtaları bana bir yazı göstererek tüm afişleri kaldıracaklarını söylediler. Biz de o zaman o yazıyı bize tevdi etmelerini istememize rağmen vermediler. Durumu yetkililerle görüştük ve afişlerimizi nereye asalım diye sorduk. Bize belediyenin belirlediği yerlerde dediler. Bunu üzerine bizzat Belediye Başkanını aradık ve 'Belediye nereyi uygun görüyor bize yer söyleyin bizde asalım' dedik. Belediye Başkanı bundan haberinin olmadığını ve yer belirlemediğini söyledi. Akşam saatlerinde ise afiş ve posterlerimiz zabıta tarafından sökülerek toplatıldı."

"Sadece bize yasak konması bir art niyettir"

Yaşanan olayın seçime gölge düşürdüğünü vurgulayan Karamazı, bu yanlışın derhal düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Afiş ve posterlerinin sökülmesinin bir art niyet olduğuna dikkat çeken Karamazı, "Kovancılarımızın billboardlarında sadece belediye iktidar partisine yer verirken ve bunun dışındaki yerlere posterler asılırken sadece bize yasak konması bir artniyettir. İlk önce bir polis tarafından aranmamız ve böylesi bir zorlukla karşılaşmamız art niyetin apaçık bir göstergesidir. Bizim muhatabımız İlçe Seçim Kuruludur. Polis veya zabıta değildir. İlçe Seçim Kurulu bu işe derhal el koymalı tüm partilere eşit mesafede olduğu ortaya koymalı, gereğini yapmalıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir