• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
HÜDA PAR Bingöl milletvekili adaylarından ilçe ve beldelere ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden HÜDA PAR Bingöl milletvekili adayları Hamdullah Tasalı ve Fuat Sönmez, Solhan, Adaklı, Kiğı ilçeleri ile Arakonak ile Sancak beldelerinde halkı ve esnafı ziyaret ederek, sorunlarını ve taleplerini dinleyip desteklerini istedi.

Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Bingöl milletvekili adayı Hamdullah Tasalı, seçim çalışmaları kapsamında halk ve esnaf ziyaretlerine ilçe ve beldelerde devam ettiklerini belirterek, halkın ilgi ve alakasıyla karşılaştıklarını söyledi.

"Kuzey bölgesinde kalan ilçelerimizin birinci önceliği ulaşımdır"

Bingöl'ün kuzeyinde "çıkmaz sokak" olarak bilinen bölgede bulunan Adaklı, Kiğı, Yayladere, Yedisu ve Sancak bölgelerinin en önemli sorunun ulaşım olduğunu ifade eden Tasalı, "Ziyaretlerimiz kapsamında Adaklı, Kiğı ilçeleri ile Sancak beldesini ziyaret ettik. Esnafımızla görüşüp, sorunlarını kendilerinden dinledik. Esnaf ve halkla görüşmemizde genelde yol ve ulaşım sorunlarının birinci sorunları olduğunu gördük. Burada duble yol sözü verilmişken, yapılacak olan Sancak-Bingöl yolu maalesef vatandaşları hayal kırıklığına uğratmıştır. En kısa sürede Bingöl'ün kuzey ilçelerinden geçmesi planlanan yol bitirilmeli. Bu hem ilimiz için hem de bu çıkmaz sokak olan kuzeydeki ilçelerimiz için çok hayati bir önem taşıyor." dedi.

"Böyle giderse ilçelerde insan kalmaz"

Bingöl'ün kuzeyine düşen ilçelerinin ulaşım sorununun giderilmemesi durumunda ilçelerde daha büyük sıkıntıların baş göstereceğini ve bu ilçelerin her yönüyle gerilemeye devam edeceğini aktaran Tasalı, "Bu bölgenin yol sıkıntısının giderilmemesi durumunda vatandaşların burada çok fazla kalacağını zannetmiyorum. Gün gelir belki buralarda insan kalmaz. Bu açıdan; ilçelerimizin mamur hale gelmesi için yolun mutlaka düzeltilmesi lazım.  Gerçekten de ilimiz ve bu ilçeler arasındaki ulaşımı sağlayan yol, yol değildir." diye konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir