• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
"Ekonomik krize rağmen israf devam ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Haziran seçim çalışmalarını sürdüren HÜDA PAR Ankara milletvekili adayları, halk ile bir araya gelip sorunlarını ve taleplerini dinlemeye devam ediyor.

Ankara Milletvekili Adayı Şehzade Demir ve Cemal Çoban beraberindeki heyetle Altındağ İlçesinde Ulus Çarşısı esnafını ziyaret etti.

Burada halkın sıcak ilgisiyle karşılaşan heyet, esnafın sorunlarını ve taleplerini dinleyip desteklerini istedi.

Yapılan esnaf ziyaretlerinin ardından değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Ankara Milletvekili Adayı Cemal Çoban, esnafın en büyük sorununun ekonomik kriz olduğunu söyledi.

Çoban, "Genel olarak esnaflarımızın çoğu işlerin durgunluğundan şikâyetçi. Siftah yapamayan esnaf var. Ekonomik kriz nedeniyle esnaf kirasını bile çıkaramıyor. Görüştüğümüz insanlar, 'hep biz mi kemerleri sıkacağız? Kemer sıka sıka kemerimizde delik kalmadı. Bize kemer sıktıran devlet niye kendi israfından vazgeçmiyor? Devlette korkunç bir israf var. Evet, dışarıdan bir müdahale var ama bütün sorun dışarıdan kaynaklanmıyor. Ekonomik krizin bir nedeni de devletteki korkunç israftır.' diyor." şeklinde konuştu.

Vatandaşın bu konuda haklı olduğunu belirten Çoban, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülke zorlu ekonomik şartlardan geçmesine rağmen devletin lüksü, şatafatı ve israfı tam gaz devam ediyor. Bizler HÜDA PAR olarak bu sorunun temel kaynağının dışa bağımlılık, dış borçlanma, denk bütçenin yapılamaması, faize dayalı ekonomik sistemin tüm zararlarına rağmen devam ettirilmesi ve en önemlisi de israfın had safhada olmasına bağlıyoruz. Üretimin arttırılması, küçük esnafın desteklenmesi gerekiyor. İşi sadece dış müdahaleye bağlamak kolaycılığa kaçmaktır. Amiyane tabirle tüm kabahat hırsız da değil, ev sahibinin de kusuru vardır."

Yapılan seçim çalışmalarında halkın partilerine teveccühünün çok fazla olduğunu ifade eden Çoban, esnaf ziyaretlerine devam edip halkın yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. (İLKHA)





































Bu haberler de ilginizi çekebilir