• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Duy da İnanma  Körfez Ürdün`e destek verecekmiş!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin meselesinde işgale karşı net tavır alamayan hatta Siyonistleri haklı gören yorumlarda bulunan, Suriye ve Yemen'de süren savaşın finansörleri durumunda olan Körfez ülkeleri Ürdün`ü yaşadıkları ekonomik krizden çıkarmak için harekete geçti. Birleşik Arap Emirlikleri Suudi Krallığı ve Kuveyt ekonomik krize çözüm bulmak için Mekke`de bir araya geliyor.

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı`nın açıklamasında, Kral Selman`ın Ürdün`ün içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkması amacıyla Mekke`de düzenlenmesi planlanan toplantıyla ilgili Ürdün Kralı 2. Abdullah, Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed es-Sabah ve Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan`la temasa geçtiği belirtildi.

Açıklamaya göre, kardeş ülke Ürdün`ün yaşadığı ekonomik krizden kurtulmasına yönelik çözümleri tartışmak üzere, pazartesi günü Mekke`de dört ülkenin katılacağı bir toplantı yapılması kararlaştırıldı.

Siyasi uzmanlar yaşanan ekonomik krizin bir ayağının da Suud ve BAE olduğunu, Katar krizinde taraf olmadığı için Ürdün`ün ekonomi kullanılarak cezalandırıldığını, şimdi “çözüm arıyoruz” söyleminin teslim alma girişiminin ilk adımı olacağını öngörüyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir