• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
"Türkiye`nin önünü kesmek istiyorlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli açılışlara katılmak üzere Gaziantep'e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gaziantep Valiliğini ziyaret etti. Eroğlu, 9 tesisin temel atma ve açılış töreni için geldiği Gaziantep'te, Vali Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, temeli atılacak barajlar sayesinde tarım alanlarında verimin artacağını belirtti.

Gaziantep' önem verdiğini belirten Eroğlu, kente 9 tesisin temelini atacaklarını ve birinin de açılışını gerçekleştireceklerini, bununla birlikte Gazianteplilere müjdelerinin olduğunu söyledi.

Bakan Eroğlu, "Bugün 9 tesisin temeli atılacak. Bir tanesinin de açılışı yapılacak. Bunlar gerçekten çok önemli ve Gaziantep'in hasretle beklediği projeler. Topla rakam 668 milyon liradır. Biz tabi daha önce daha büyük bir tesisin temelini sayın Başbakanımız burada 'Düzbağ İçme Suyu Projesi'nin de temelini attı. Bu da ondan belki ikinci derece büyük ama Gaziantep'te çok kısa sürede gerçekten bakanlığımız yaklaşık olarak 2 milyarlık bir yatırımın temelini atılıyor." dedi.

Doğanşehir ve Kayacık barajları sayesinde tarım alanlarında verimin artacağını belirten Eroğlu, şunları söyledi:

"Kılavuzluk sulamasının üçüncü ve dördüncü kısımlarını açıyoruz. Artık Kılavuzluk barajından inşallah 151 bin 500 dekar arazi sulanacak. Bu çok önemlidir. Neden? Çünkü buradaki çiftçilerimiz su olmasa yeteri kadar ürün alması mümkün değildir. Su olduğu zaman yaklaşık 4,5 ile 14 misli bir gelirlik artışı oluyor. Yılda gerekirse 2-3 defa gidiyor. Burada sadece Kılavuzluk sulamasının ikinci kısımla 85 milyon lira ilave gelir artışı olacak. Çiftçimize ilave gelir artışı olacak. Buda çok önemli bir proje. Dördüncü kısımda da temel atıyoruz. Burada 87 bin 830 dekar arazi moderne sulama ile sulanacak. Burada da 50 milyon lira çiftçimize ilave gelir sağlayacağız. Yani demek ki sırf bu iki tesiste çiftçimiz her yıl 135 milyon lira cebine ilave para girecek."

Gaziantep'e 30 milyar lira yatırım yapıldığına değinen Eroğlu, Orman ve Su işleri Bakanlığı olarak Gaziantep'e 2 milyar 500 milyon lira tutarında yatırım yaptıklarını ve temeli atılacak yatırımların tutarının 668 milyon lira olduğunu da sözlerine ekledi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da, Bakan Eroğlu'nun kente 9 önemli tesisin temel atma ve açılış töreni için geldiğini belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından Gaziantep Milli Mücadele Tabiat Parkı'nın yapım protokolü, Bakan Eroğlu, Vali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından imzalandı.

"Gaziantep her şeyin en iyisine layıktır"

Bakan Eroğlu, ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile beraber, Gaziantep Şehreküstü Konakları'nda düzenlenen 668 milyon lira değerindeki 9 tesisin temel atma törenine katıldı.

668 milyon lira değerinde yatırım yapmak için Gaziantep'e geldiklerini ifade eden Eroğlu, "Biz buraya elimiz dolu geldik. 668 milyon liralık tesislerin temeli ve açılışları için geldik. İslahiye güneş barajı ve sulamasının temelini atıyoruz. Oğuzeli ilçe merkezini deresinin ıslahını temelini atacağız ve buradaki bütün baraj gölet sulamaları bitireceğiz. Orman doğa korumayla ilgili seferberlik başlattık. Düzbağdan buraya su getiriyoruz. Gaziantep her şeyin en iyisine layıktır." dedi.

"Türkiye'nin önünü kesmek istiyorlar" diyen Eroğlu, "Türkiye büyüdükçe önü kesilmek istendi. Önce partiyi kapatmak istediler. Arkasından yetiştirdikleri bir hainin, casusun, bir alçağın, FETÖ'nün darbe teşebbüsüyle ülkemizi işgal ettirmek istediler. Bu basit darbe değildi. Türkiye'yi işgali projesiydi. Ama Allah'ın (Celle Celaluhu) yardımı, milletimizin kahramanlığı sayesinde bu darbe girişimine de darbe vuruldu." ifadelerini kullandı.

Eroğlu, Türkiye üzerinde oynanan oyunların bitmediğine dikkati çekerek, "Güney sınırımızda bir terör devleti kurdurmak için plan yaptılar. PKK'yı ve DEAŞ'ı kuran Batı, bize paramızla silah vermeyen Batı onlara 5 bin tır silah gönderiyor. İki perdeli oyunu Cumhurbaşkanımız fark etti, Fırat Kalkanı Harekatı ile birinci perde suya düşürüldü. Arkasından Zeytin Dalı Harekatı ile ikinci perde suya düştü. Düşmanın planı bitmiyor. Yeni plan Türkiye'yi ekonomik kıskaca almak, 2019 seçimlerine kadar dolarla oynayıp Türkiye'nin ekonomisini bozmak istediler." şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise, "Bugün de 668 milyon liralık bir yatırımın temelini atmak üzere bir aradayız. Gaziantep'te bütün hemşerilerimiz, yapılan ve devam eden tüm hizmetleri büyük bir keyifle büyük bir ilgiyle takip ediyor. Allah'ın (Celle Celaluhu) izniyle Gaziantep'in 50 yıllık, 70 yıllık sorunlarını çözdük." diye konuştu.

Bakan Gül, Düzbağ Barajı'nın yaklaşık 1,5 milyar liralık bir yatırımla Gaziantep'in yaklaşık 50 yıllık su meselesini çözecek bir proje olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından tesislerin sembolik olarak temeli atıldı. Daha sonra Bakan Eroğlu ve Gül, halk ile birlikte iftar açtı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir