• DOLAR 32.603
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2492.019
  • ...
Midyat`ta 30 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sabahın erken saatlerinde okullara akın eden anaokulu, ilk ve ortaokul ile lise öğrencileri 2017- 2018 Eğitim öğretim yılının sona ermesiyle karnelerini alarak üç aylık bir tatil sürecine girdiler.

Kocatepe ilk ve ortaokulunda sabahın erken saatlerinde okula gelen veli ve öğrenciler karne verilecek saati heyecanla beklediler. Bazı veliler öğrencilerin sınıflarına gidip sıralarında karne almayı beklediler.

Midyat merkez ve bağlı mahallelerde yaklaşık 30 bin öğrencinin karne aldığı 2017-2018 sezonunu değerlendiren Kocatepe Ortaokulu Rehber öğretmeni Eyüp Sarmış İLKHA'ya yaptığı açıklamada öğrencilere yaz tatilinde yapılacaklar konusunda bazı tavsiyelerde bulundu.

"Öğrenciler çok yoruldu mutlaka dinlenmeli"

Yoğun bir sezon geçirdiklerini dolayısıyla öğrencilerin yorgun olduğunu ifade eden Sarmış, öğrencilerin mutlaka dinlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Sarmış,"İyisi -kötüsü ile bir eğitim öğretim sezonunu daha geride bıraktık. Umarım hepimiz açısından faydalı iyi bir yıl olmuştur. Gerçekten ben öğrencilerimiz adına çok çalıştığımızı düşünüyorum. Aldığımız sonuçlar bunu doğrular nitelikte. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve okul müdürümüz olarak büyük bir çaba sarf ettik ve bugün sonucunu almış bulunuyoruz. Mutluyuz ve gururluyuz." dedi.

Öğrencilerin tatilde yapmaları gerekenlerin başında dinlenmenin geldiğini belirten Sarmış, "Yorulduk ve uzun bir sürecin sonuna geldik. Öğrencilerimizin dinlemelerini istiyorum. En azından iki ay dinlensinler. Tabi öğrencilerimize söyleyeceğimiz öneriler kademe kademe değişecektir. Yani ortaokullar için çalışma planlamaları farklı olacaktır. Ama genel itibariyle yoruldunuz. Kendinize süre verin. Tabi tamamen boş verilmemeli. Çünkü bir yarışın içerisindeyiz. Girmemiz gereken sınavlar var, seneye hazırlık için biraz önde başlamak adına yazın öğrencilerimiz dinlendikten sonra kendilerini iyi hissettikten sonra en azından Temmuz'un ortalarında günde 2 -3 saatlerini ders çalışmaya versinler. Sınavlarda en fazla sıkıntı çektiğimiz şey anlama ve yorumlama olduğu için Türkçeden özellikle bu işe başlayabiliriz. Sınavlarda artık sorular analitik düşünce üzerine kurulu olduğu için anlamak işlem yapmaktan daha zor geliyor. Öğrencilerden ricam Türkçeye daha çok ağırlık versinler. Bunun yanında diğer konuları da ekleyerek tatillerini boş geçirmemelidirler." dedi

Bazı öğrenci ve veliler duygularını İLKHA mikrofonuyla paylaştılar. Karnelerini alan öğrenciler büyük bir sevinç yaşarken veliler ise çocuklarının bu heyecanlarına ortak oldular. (Süleyman Tunç-İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir