• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...
Kadir Gecesi`nde dünyadan arınmalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din-Bir-Sen) Kurucu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldız, sahih rivayetlere göre Kadir Gecesi'nin, Ramazan ayının 27'sinde olduğunu bildirdi.

Bin aydan daha hayırlı olması münasebetiyle bu gecenin çok önemli olduğunu belirten Yıldız, bu gecede tövbe ve istiğfar edilip, kul haklarının ödenmesi gerektiğini söyledi.

Yıldız, "Kur'an-ı Kerim'de Kadir Gecesi'ne has bir süre var: Kadir süresi. Kadir Gecesi orada yüce Allah tarafından belirtiliyor. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bin ay da 82-83 yıla tekabül eder. Bunun önemi çok fazladır. Kur'an-ı Kerim Kadir Gecesi'nde indirilmiştir. Kadir Gecesi genel itibariyle Ramazan ayının herhangi bir gecesinde olabilir. Kimi rivayetlere göre tekli gecelerde olma ihtimali var ama sahih rivayetlere göre 27'nci gecesinde olduğu söylenmektedir. Kur'an'da hangi gece olduğu belli değil ama bazı hadislerde Peygamber Efendimiz, 'Kadir Gecesi'ni Ramazan'ın son 10 gecesinde arayınız.' buyurmaktadır." dedi. 

"Bu geceyi ibadetle geçirmemiz lazım"

"Bu kadar önemli olan, Kur'an-ı Kerim'in indirildiği, meleklerin yeryüzüne indirildiği bir geceyi tabi ki ibadetle geçirmemiz lazım." diyen Yıldız, "Dua ile Kur'an ile yani Rabbimizle yüz yüze olmamız gereken bir ortamda bulunmamız lazım. Kendimizi o gece dünyadan arındırmamız lazım. Çünkü 83 yıla tekabül eden bir sevap var. O yüzden bu geceyi kesinlikle ibadetle geçirmemiz lazım. Var olan hatalarımızdan dolayı Rabbimizden af dilememiz lazım. Üzerimizde kul hakları varsa onları ödememiz lazım. O gecede ve o geceye girmeden önce bunları yerine getirmemiz gerekir. Herkesten istirhamım o geceyi ibadetle geçirsinler, güzel geçirsinler. İslami geleneklere göre geçirsinler, İslam'a göre hareket etsinler. Hapsinin Kadir Gecesi'ni şimdiden kutluyorum. Hayırlı olsun inşallah." ifadelerini kullandı. (Mehmet Çelik, Emrah Deniz - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir