• DOLAR 32.588
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2491.159
  • ...
Katı` Sanatı sevenleriyle buluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez TP Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri, Katı' Sanatı kursunda öğretmenlerinin yardımıyla birbirinden güzel eserlere imza attı.

Kâğıt ve deri oymacılığı olarak bilinen Katı' Sanatı öğrencileri, hazırladıkları süslemeler için Batman Park AVM'de sergi açtı.

Görsel sanatlar öğretmeni ile beraber öğrencilerin yaptıkları eserler, görenleri şaşırttı. Yapılan eserler Batmanlıların görmesi için sergilendi. Sergilenen eserleri ziyaret eden vatandaşlar hayranlıklarını gizleyemedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Batman Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Sümeyra Coşkun, "Bugün Katı' Sanatı sergimizi açtık. Okulumuzda Katı' Sanatı'yla Osmanlı geleneksel sanatını canlandırmak istedik. Kâğıt rölyefle çalışmalarımızı yapıyoruz. Kâğıt rölyefleri belli çökertmelerin ve kabartmaların olduğu belli bir yüzey üzerine yapıştırıyoruz. Kretuar bıçaklarımız var. Kretuar bıçaklarıyla belli aşamalar çerçevesinde resimlerimizi kesiyoruz. Sonra soğuk silikon ile yapıştırıp vernik işlemini de gerçekleştirdikten sonra resmimizi çerçeveleyip hazırlıyoruz." dedi.

"Batman'da Katı' Sanatı tekniği ilk bizim okulda gerçekleştirildi"

Kurs esnasında elde ettikleri eserleri sergilediklerini belirten Coşkun, "Öğrencilerimiz resimleri yaparken Katı' Sanatı'yla uğraşırken bir taraftan azmi ve bir taraftan da sabrı öğreniyor. Öğrenciler ileride daha iyi eğitim alınca ve işi ilerletince atölye açıp seri üretime geçebilirler. Bu işle para kazanabilirler. Bugün burada sergilediğimiz eserler hafta içi 15.30 ile 17.00 saatleri arasında okul atölyesinde kurs esnasında öğrencilerimizle beraber yaptığımız çalışmalardır. Bu şekilde dönem sonu sergimiz olmuş oldu. Batman'da Katı' Sanatı tekniği ilk bizim okulda gerçekleştirildi. Ben araştırarak öğrenerek öğrenciler de severek yaptı bu resimleri. Çalışmalarımıza bu şekilde devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Öğrencilerimiz kursta öğrendikleri bu tekniği iş imkânı yapabilirler"

Katı' Sanatı'nın büyük bir ilgi gördüğünü ifade eden Coşkun, "Yaz kurslarımızda olacak. Bu sanat büyük bir ilgi ve talep gördü. Okulumuz geniş bir alana sahip bu yüzden eserlerimizi daha çok okulumuzda sergilemeyi düşünüyoruz. Okulda yapılmış olanlar, okulun çalışmaları, ayrıca öğrencilerimiz sipariş alıp sipariş üzeri üretim yapıyorlar. Öğrencilerimiz kursta öğrendiği bu tekniği daha sonraki aşamada sipariş üzeri çalışabilirler. Bu tekniğe Katı' Sanatı'na çok talep var. Bu sanatı öğrencilerim ileride iş haline getirecekler. Bu sanatın belli malzememler var. Öğrenciler tekniği öğrenince nerden neyi alacağını biliyor. Kullanılan malzemeler kolay bulunan malzemelerdir." diye konuştu. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir