• DOLAR 32.367
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Selamı Yayma SEFERBERLİĞİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADD,Şanlıurfa il Başkanı Fuat Keşküş, “Bilindiği gibi selam hem bir dua, hem de insanların birbirleri arasındaki dostluk ve güven aracıdır.


Selam, bir Müslümanın diğer Müslüman kardeşi için hayır temennisinde bulunmasıdır. Dinimiz, Müslümanlar arasında samimiyetin, muhabbetin, kardeşlik bağlarının kuvvetlenmesini emreder.

İnsanlar arasında sıcacık samimiyetlerin neşv ü nema bulmasını sağlayan selam, insani ilişkileri güçlendirir, toplumdaki kaynaşma ve dayanışma duygularını artırır. Mü`minler arasındaki muhabbeti sağlamlaştırır.

Âile, akraba, komşu, arkadaş arasında oluşan dargınlıkları ve kini giderir. Kalplerden kirler, nefretler atılır. Düşmanlar dosta dönüşür. Bu hususta sevgili

Peygamberimiz `Size, aranızda sevgiyi artıracak bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayınız ve verilen selamı alınız` buyurmaktadır. Mü`minlerin birbirleriyle karşılaştıklarında selamlaşmaları dinimize göre sünnettir. Verilen bir selamı almak ise Müslüman için yerine getirilmesi gereken bir haktır. Rabbimiz bir ayetinde şöyle buyurmaktadır. “Bir selâm ile selâmlandığınız vakit, siz ondan daha güzeli ile karşılık verin veya aynıyle mukabele edin. Şüphesiz ki Allah her şeyi hesap edendir.” (Nisâ: 86) .dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir