• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Kitap okuyan öğrenciler bisikletle ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in merkez Şahinbey Belediyesi tarafından ortaokul ve liseler arasında düzenlenen aylık ödüllü kitap okuma yarışmasında, dereceye giren 534 ortaokul öğrencisine düzenlenen törenle bisiklet hediye edildi.

Akkent Spor Salonu'nda düzenlenen törene Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, protokol üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

"Okumamız gerekiyor"

Törende bir konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kitap okumanın önemine değinerek, öğrencilere kitap okuma tavsiyesinde bulundu.

Anne ve babaların büyük bir emekle çocuklarını yetiştirmeye çalıştığını söyleyen Şahin, "Sizleri, fikren, fiziken ve ruhen geleceğe hazırlamamız lazım. Bizler okumaya değer veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, kitaplara kolay ulaşabilmeniz için sizlere kitap kafeleri açıyoruz. Zihin dünyamızı geliştirmemiz lazım. Bunun içinde çok iyi okumamız gerekiyor." dedi.

Bisikletin dünyada gençlerin en çok kullandığı ulaşım aracı olduğunu belirten Şahin, "Bisiklet sizlerin bedenen gelişmesini sağladığı gibi sizlere hiçbir maddi yükü de bulunmuyor. Ben sizleri okuduğunuz için bir kez daha tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise öğrencilere her anlamda, alanda destek olmaya çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Çocuklarımız ve öğrencilerimiz göz bebeklerimizdir. Onlar ülkemizin geleceği. Onları en güzel şekilde yetiştirmek anne babaların, öğretmenlerin, hem de bizlerin görevi. Belediyecilik doğumdan başlayıp ölüme kadar devam ediyor. Bunun için 'Hoş geldin Bebek Projesi' ile başlıyor. Gençlik merkezlerimiz ve sosyal tesislerimizdeki üniversiteye hazırlık, meslek edindirme ve müzik kurslarımızla hayat boyu öğrenme devam ediyor. Gençlerimiz için okulların arsalarını oluşturuyor, okullar yapıyoruz. Bunların yanı sıra okulların tadilatlarını yapıyoruz. Okullarımıza şu ana kadar 180 tane halı saha yaptık. Bunlarla da yetinmeyerek çocuklarımızı ödüllendiriyoruz. Şu ana kadar üstün başarı gösteren öğrencilerimize 4 bin 533 adet bisiklet dağıtımı gerçekleştirdik."

Her ay ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine kitaplar dağıtarak yarışmalar düzenlediklerini ve bu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verdiklerini belirten Tahmazoğlu, şimdi de bisiklet hediye ettiklerini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından Tahmazoğlu, bisiklete binerek tur attı. Törende, okudukları kitaplara ilişkin yapılan sınavda başarılı olan 534 öğrenciye bisiklet hediye edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir