• DOLAR 32.521
  • EURO 34.586
  • ALTIN 2492.359
  • ...
Yeşilay`dan karikatür sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşilay'ın kamuoyunun bağımlılıklara karşı dikkatini çekmek amacıyla düzenlediği Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması'nın seçkin eserleri, Mardin Olgunlaşma Enstitüsü binasında sergilendi.

65 ülkeden, 510 karikatüristin bin 225 eserle başvurduğu Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışmasının seçkin ödüllü eserleri "Dünya Tütünsüz Günü" sebebiyle sergilendi.

Serginin açılışı, Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu ve Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Metin Değer tarafından yapıldı.

 Açılışta konuşan Yeşilay Mardin Şube Başkanı Günlüoğlu, "Karikatür yarışmamızla dünya karikatüristlerinin perspektifinden bağımlılıkları görmüş ve uluslararası arenada insanların karikatür gözünden bağımlılıkları fark etmesini sağlamış olduk. Şimdi ise Olgunlaşma Enstitüsü'nün desteğiyle her insanımız yarışmanın seçkin eserlerini görmüş olacak. Bağımlılıklara karşı farkındalık uyandırmak için yapmış olduğumuz çalışmalara desteklerinden ötürü Olgunlaşma Okulu Müdürü Metin Değer ve okul personeline teşekkür ediyorum." dedi.

Sergilenen eserlerde bağımlılığın yanı sıra, bağımlılıkların insana ve topluma verdiği zararları çizimlerle anlatıldı. (M. Salih Keskin - İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir