• DOLAR 32.382
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2326.289
  • ...
Açlık sinirinin önüne nasıl geçilir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oruç, insanın bedenine ve nefsine hâkim olma bilincinin güçlenmesine ve sınırlarını fark etmesine destek olmasıyla biliniyor. Ancak birçok kişi orucun etkileri nedeniyle Ramazan süresince agresif tutumlar sergileyebiliyor.

Bu tavırların önüne geçebilmek için de bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Yeme, içme ve uyku düzenine özen göstermek sinirli olmayı önlemede etkilidir. Bilhassa yaz aylarına denk gelen ve uzun saatler aç kalınan Ramazan dönemlerinde oruç tutan kişilerde sinirli bir ruh hali gözlemleniyor. Bu ruh halini engellemek için öncelikle yeme, içme ve uyku düzenine özen gösterilmelidir. Bunun için de iftar ve sahurda mutlaka yeterli sıvı alınmasına ve doğru besinlerin tüketilmesine dikkat edilmelidir.

Sahur vakitleri, uykunun bölünmesine yol açar. Bu da ertesi gün çalışmak zorunda olan kişilerin yorgunluk ve dikkat dağınıklığı yaşamalarına ve sinirli bir ruh haline bürünmelerine neden olur. Böyle psikolojik etkiler yaşamamak için akşam uykuları öne çekilmelidir. İş yoğunluğunun azaltılması ve zamana yayılması da mevcut sorunu çözmeye yardımcı olacaktır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir