• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Efendimiz (sav)`in Güzel Ahlakından Bir Demet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

- Hz. Peygamber, hiçbir hizmetçisine ve herhangi bir kadına vurmamıştır. Eliyle herhangi bir şeye vurmamıştır. Ancak Allah yolunda cihad ederken mesele değişirdi. İki şey arasında muhayyer bırakıldığında, mutlaka kolay olanını seçerdi. Ancak günah olursa mesele değişir; o zaman insanların günahtan en uzak olanı olurdu. Peygamber nefsi için intikam almaz; ancak Allah’ın haram kıldıkları için intikam alırdı.

(Hz Aişe’den) İmam Ahmed, Müslim.
- Hz. Peygamber bir kimsenin elinden tuttuğu zaman, o kimse elini Peygamber’in elinden çekmedikçe Peygamber onun elini bırakmazdı. Hz. Peygamber, arkadaşlarının yanında ayaklarını uzatmazdı. Hz. Peygamber kendisiyle musafaha eden bir kimseye yüzüyle döner ve iş bitinceye, sonuçlanıncaya kadar da yüzünü ondan çevirmezdi. (Ebu Hüreyre’den) Bezzar ve Taberani.
- Bazı kimseler, “Bize Peygamber’in ahlâkından bahseder misin”“ dediler. Zeyd b. Sabit:

“Ben Rasûlullah’ın komşusu idim. Peygamber’e vahiy indiği zaman bana haber gönderir, ben de gider, vahyi yazardım. Biz dünyadan bahsederken, Peygamber bizimle birlikte dünyadan, ahiretten bahsederken de yine bizimle birlikte ahiretten bahsederdi. Yemekten bahsederken, o da bizimle beraber yemekten bahsediyordu. İşte bunlar Rasûlullah’ın ahlâkından bir kısımdır” dedi.
(Zeyd bin Sabit’ten) Tirmizi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir