• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Yetimlere Allah rızası için bakalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH İnsani Yardın Vakfı'nın yetim çocuklar ve ailelerine yönelik düzenlediği iftar programına katılan HÜDA PAR Siirt milletvekili adayı Habibe Tan, iftar sonrası İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kendisinin yanında annesi tarafından terk edilen bir yetimin bulunduğunu dile getiren Tan, yetimlerin halinden çok iyi anladığını söyledi.

Bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına yetimler ve aileleriyle birlikte HÜDA PAR Siirt milletvekili adayı Habibe Tan ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte toplamda 800 kişi katıldı

"Seçim endeksli hayır yapanlardan değiliz"

İHH'nın yetimler için düzenlemiş olduğu iftar programına katılım sağladığını belirten Tan, "Rabbimiz yetimler üzerine Kur'an'da birçok tavsiyede bulunuyor. Onları gözetip eksiklerini tamamlamamız konusu tavsiyelerde bulunmuştur. Bizler de Allah'ın (Celle Celaluhu) bizlere iletmiş olduğu emirleri bir nebze de olsa yerine getirmek için bu etkinliğe katılım sağladık. Biz daha önceleri de bu tür etkinliklere katılım sağlardık. Kimsenin yanlış anlamasını istemiyorum. Yani seçim endeksli hayır yapanlardan, koşanlardan değiliz." dedi.

"Allah'ın rızasını kazanmak için burada bulunuyoruz"

Tek amaçlarının Allah'ın rızasını kazanmak olduğunu dile getiren Tan, şunları söyledi:

"Hayatımızın her alanında Allah (Celle Celaluhu) rızası için nerede bir etkinlik, bir dayanışma yapılmışsa, -bunun altını çizerek söylüyorum- mutlaka o etkinlikte bulunmuşuzdur. Peygamber Efendimizin bir hadisinde 'Bir hurmayla bile olsa kendinizi cehennem azabından kurtarın' diye buyurmuştur. Bizler de bu niyetle rabbimizden azadlık dileyerek O'nun yolunda koşturmaya geldik. İnşallah O'nun rızasını kazanmak için burada bulunuyoruz."

"Camia olarak yetimlerin halini en iyi bilenlerdeniz"

Kendisinin de annesi tarafından terk edilen bir yetime baktığını ve tek amacının Allah'ın rızasını kazanmak olduğunu söyleyen Tan, "Peygamber Efendimizde yetimdi ve yetimlerin halinden en iyi anlayan Peygamber Efendimizdir. Bizim için en güzel örnek Peygamber Efendimizdir. Bende bu noktada yetimleri çok iyi biliyor ve tanıyorum, camia olarak da öyle olduğumuzu düşünüyorum. Rabbim bizleri ve bu yolda koşturan herkesi muvaffak etsin. Benim de bir yetimim var. Çocuk 2 yaşında iken annesi tarafından terk edildi. O yetimi ben yanıma aldım ve yanıma aldığım zaman babasına söylediğim söz şu oldu. 'Onu yanıma alıyorum ve Allah rızası için bakacağım' hiç kimsenin hatırı için değil sadece Allah rızası için bakacağım dedim. Şimdi yetimim 7 yaşında ve bana anne diyor. Beni annesi biliyor. Hatta çocuklarımdan daha fazla etrafımda bulunuyor. Ben bir şey söylediğimde ilk o koşuyor. Allah'a hamd olsun, ben Allah için yapılan hiçbir işin boşa gitmediğini görüyorum, benimde niyetim de Allah'ın rızasını kazanmak." diye konuştu. (Murat Orhan- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir