• DOLAR 32.578
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2438.624
  • ...
Yetimler yararına iftar programı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH İnsani Yardım Vakfı, geliri Filistin ve Siirt'teki yetim çocuklar yararına kullanılacak iftar programı düzenledi.

Bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına; HÜDA PAR Siirt Milletvekili adayı Habibe Tan, STK temsilcileri, yetim aileler ve çok sayıda davetli katıldı.

Düzenledikleri iftar programı hakkında konuşan İHH Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci, programla hedeflerinin Siirt ve Filistin olmak üzere toplam 600 yetim çocuğu giydirmek olduğunu söyledi.

Erdemci, "Ümmet coğrafyası yanıyor.  İhtiyaç sahibi sadece Türkiye'de değil; dünyanın her yerinde ihtiyaç sahibi çocuklarımız var. Her geçen gün kimsesiz ve yetim çocukların sayısı artıyor ve sokakta kalan, asgari ücretin çok altında yaşayan çocukların sayısı çok fazla. Onun için biz bu iftardan elde ettiğimiz gelir ile Siirt'te bulunan yetimlerimizi giydirmenin yanı sıra Filistin'deki yetimleri de giydireceğiz Allah nasip ederse.  Hedefimiz Siirt ve Filistin'de toplamda 600 yetim çocuğu giydirmek. Umarım elde ettiğimiz bağışlar ve sattığımız biletlerin parası ile bunu gerçekleştireceğiz." dedi.

"İHH olarak bir sloganımız var: Yetim gülerse bütün dünya güler." diyen Erdemci, "Onun için kendi çocuklarımız için öngördüğümüz bayram mutluluğunu ümmetin yetimleri için de öngörüyoruz. Hatta yetimlerin mutlu olmasını kendi çocuklarımızdan daha çok istiyoruz. Çünkü bizim çocuklarımız elhamdülillah iyi kötü her zaman ihtiyaçlarına ulaşabiliyorlar. Ama ümmetin yetimleri öyle değil. Biz el uzatamasak onlar da nimete uzanamaz. Onların nimete, saadete uzanabilmesi için bizim ümmet olarak yetimlere el uzatmamız lazım." şeklinde konuştu.

Erdemci, "Damlaya damlaya göl olur. Emin olun ki herkesin kendi bütçesinden bağışladığı birikim o kadar devasa işlerin başarılmasında vesile oluyor ki bizler de şaşırıyoruz. Şu Kur'an ayında kendimiz içim istediğimizi Mümin kardeşimiz için de isteyelim. Hazreti Peygamber Efendimiz, 'Kendiniz için arzu ettiğiniz bir şeyi, Mümin kardeşiniz için arzulamadıkça cennete giremezsiniz.' diye buyuruyor. Hepimiz cennete talibiz. O cennete ulaşabilmemiz için Peygamber Efendimizin direktiflerini ve Allah'ın Kur'an-ı Kerim'in 78 yerinde yetime vurgu yaptığını önemseyelim ve sosyal hayatımızın içine yerleştirelim." (Murat Orhan-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir