• DOLAR 32.605
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2494.457
  • ...
Öğrenciler hafızlık eğitimi için ter döktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığının beraber yürüttüğü proje kapsamında Diyarbakır'da hafızlık eğitimi almak isteyen imam hatip öğrencileri, sınava tabi tutuldu.

Diyarbakır merkezde 3 ve Kocaköy ilçesinde de bir okulda olmak üzere toplamda 4 okulda sınava tabi tutulan ortaokul çağındaki öğrenciler hafızlık eğitiminden faydalanmak için yarıştılar.

Sınavın gerçekleştiği okullardan biri olan Şehit Halit Gülser Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Aykanat, dertlerinin dindar bir nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.

Aykanat, "Sınav, öğrencilerimizin 4'üncü sınıftan 5'inci sınıfa geçerken örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimi verilmesiyle ilgili bir projedir.  Okulumuza yaklaşık 120'nin üzerinde başvuru aldık. Bu sınav sonucunda başarılı olan 40 veya 50 öğrencimizi yaz kursumuza tabi tutacağız. Bunlar arasında başarılı olan 20 öğrenciyi eğitim öğretim yılı başlarken eğitimleriyle beraber hafızlık eğitimini de gündüz vermeye başlayacağız." dedi.

Diyarbakır'da ilk defa 65 öğrenciyi örgün eğitimle beraber hafızlık eğitimine tabi tutacaklarını belirten okulun din kültürü öğretmenlerinden Ömer Sertakan, "Diyarbakır merkezde bu alım ilk defa yapıldı. Bunun için yaptığımız sınavda üç okulumuz alım kabulü gerçekleştirecek. Erkekler için 25, kız çocukları için ise 40 tane öğrenci alınacak. Türkiye'de bu sistem yaklaşık 4 yıldır faaliyetteydi ama bize bu yıl kısmet oldu, bu yıl bizim için ilktir." ifadelerini kullandı.

Kızını sınava getiren veli Rıfat Ablay ise kızının sınavı kazanarak hafızlık eğitimine başlamasını temenni etti. Ablay, hafızlık eğitimine yetkililerin daha fazla önem ve destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Velilerden Şirwan Vural da Türkiye'de hafızlık kurslarının yapılmasında geç kalındığını ancak her şeye rağmen başlatılmasının önemli olduğunu söyledi. (Mehmet Çelik-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir