• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Köklü Değişim Dergisi`nden iftar programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Köklü Değişim Dergisi Diyarbakır Temsilciliği tarafından "Ramazan Kardeşli Zamanı" temasıyla iftar programı düzenlendi. Yenişehir ilçesindeki bir konferans salonunda verilen iftar yemeğine siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile gazeteciler katıldı.

İftar programında bir konuşma yapan Hizbu't Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, İslam beldelerinde Müslümanların 100 yıldır acı ve trajedi yaşadıklarını belirterek buna bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

Kar, "Bizler Müslümanlar olarak kardeşiz. Ve bizi kardeş kılan dinimiz İslam'dır. Belki ihtilaflı konularımız var, belki de her şeyimizle bütün meselelerde aynı şeyleri konuşmuyoruz ama İslam akidesi birlikteliğinde bizler kardeşiz. Bizler aşağı yukarı 100 yıldır mazlumiyet, mağduriyet noktasında da kardeşiz. Türk olsun, Kürd olsun, Arap olsun, Çerkez olsun, Müslümanlar olarak tüm dünyada, doğusunda batısında, bütün ülkelerde İslam beldeleri olarak mazlumiyet ve mağduriyet noktasında bizler kardeşiz. Ancak biz bu kardeşliğimizi yeniden nasıl ümmet, devlet olmaya, bu mağduriyetleri ve mazlumiyetleri gidermeye nasıl dönüştüreceğiz? Belki hepimizin İslami noktada çalışmaları var ancak 100 yıldır Müslümanlar içi fetih olan Ramazan ayını acı ve trajedi ayı olarak yaşıyoruz. Her Ramazan ayında Yahudilerin, kâfir Amerika'nın ve batılıların İslam beldelerindeki işgallerine dur diyebilmek için muhakkak ve muhakkak bizim bir kurtuluş yolu, bir kurtuluş reçetesi ortaya koymamız lazım. Oturup hep birlikte istişareler yaparak bu halden kurtuluşun çözümün yolunu ortaya koymamız lazım." dedi. (Mehmet Çelik, Emrah Deniz- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir