• DOLAR 32.578
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2438.624
  • ...
Kudüs`e destek için araç konvoyu oluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emperyalist ABD Başkanı Donald Trump'ın Tel Aviv'de bulunan ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşınmasının hazırlığı niteliğindeki adımları atmasına ilişkin karara tepkiler çığ gibi gelmeye devam ediyor.

Emperyalist ABD Başkanı Donald Trump'ın Tel Aviv'de bulunan ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşınmasının hazırlığı niteliğindeki adımları atmasına tepki gösteren Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları, bugün Kudüs'e destek amaçlı bir araç konvoyu oluşturdu.

Eyüp Peygamber Camii'nde siyonist işgalciler tarafından şehit edilen Filistinliler için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından başlayan konvoya onlarca araç katılım gösterirken, düzenlenen araç konvoyuna Şanlıurfalılar büyük teveccüh gösterdiği gözlemlendi.

Sık sık sloganların ve tekbirlerin getirildiği konvoyda, STK'lar adına basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mustafa Kırıkçı, tüm Müslümanların Kudüs'e sahip çıkması gerektiğini söyledi.

"Biz Müslümanlar Kudüs bilincini canlı tutmalıyız"

Emperyalizmin Müslümanların dağınıklığını fırsat bilerek ümmetin kanını akıttığını ifada eden Kırıkçı, "Bizler, İslam'ın izzetini korumak için neler yapmalıyız? Bizler temel işleri bırakıp ümmete fayda vermeyen alanlarda dolaştığımız sürece emperyalizm ve siyonizm daha çok bizleri böyle perişan edecektir. O yüzden belki ümmetin içinden bir Selahaddin-i Eyyubi çıkar diye Kudüs bilincini canlı tutmalıyız." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından hareket eden konvoy, şehrin içinde yaklaşık bir saat tur attıktan sonra bitiş noktasında program sona erdi. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir