• DOLAR 32.561
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.156
  • ...
Gaziantep`te "Ümmet İftarı" kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği öncülüğünde bir grup vatandaş, İslam coğrafyalarındaki Müslümanların yaşadıkları zulümlere dikkat çekmek ve Mescid-i Aksa'nın zulümden kurtulması amacıyla "Ümmet İftarı"nda bir araya geldi.

Başta Filistin olmak üzere, Doğu Türkistan, Suriye, Arakan ve dünyadaki bütün mazlumların yanında olmak amacıyla "Ümmet İftarı" programı düzenlendi. Yeşilsu Meydanı'nda kurulan yer sofrasında bir araya gelen vatandaşlar, akşam ezanının ardından çorba, su, ayran, hurma ve simit ile iftar yaptı.

İHH öncülüğünde kentteki diğer STK'larında destek verdiği ve aralarında Suriyelilerinde bulunduğu Müslümanlar, mübarek Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen "Ümmet İftarı"nda bir araya gelip İslam coğrafyasında yaşayan Müslümanların sıkıntılarına dikkat çekti.

Programın ardından İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan İHH Gaziantep Şube Başkanı Engin Erbatan, geleneksel hale getirdikleri "Ümmet İftarı"nın bu yıl dördüncüsünü düzenlediklerini ifade etti.

Erbatan, bu program ile İslam coğrafyasındaki Müslümanların yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Her yıl "Ümmet İftarı" programının Türkiye'nin birçok yerinde yapıldığını anımsatan Erbatan, şunları söyledi:

"Mazlum coğrafyamızda Müslümanların ve mazlumların yaşadıklarına dikkat çekmek için mütevazi bir menü ile bu sofrayı kuruyoruz. Bu sene menümüzde çorba, ayran, su, simit ve hurma var. Geçen sene sadece simit, su ve hurma vardı. Şu an burada Filistin Cemiyetinden kardeşlerimiz başta olmak üzere Suriyeli kardeşlerimiz ve ümmetin farklı bölgelerine Ramazan çalışmaları dolayısıyla gitmiş ve gelmiş olan kardeşlerimiz var."

Programa katılan herkese teşekkür eden Erbatan, "Mazlum İslam coğrafyasında yaşayan Müslüman kardeşlerimizin durumunu bir nebze de olsa anlamak ve dikkat çekmek açısından biz böyle bir iftar yapıyoruz. Allah (Celle Celaluhu) katılan bütün kardeşlerimizden razı olsun." dedi.

"Ümmet İftarı"nın aslında bir ziyafet şeklinde olmadığını, bunun sadece su, hurma ve simitle iftar açıp akşam namazı kılmak anlamına geldiğini belirten Erbatan, her geçen yıl bu programa olan ilginin de arttığını ifade etti.

Erbatan, önümüzdeki yıl farklı mahallelerde ve farklı birkaç yeryüzü sofrası kurarak "Ümmet İftarı" programı yapılabileceğini de sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir