• DOLAR 32.455
  • EURO 34.488
  • ALTIN 2473.992
  • ...
Akşener`den güvenlik nedeniyle kapatılan yola tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim çalışmaları kapsamında Gaziantep'te gelen İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Akşener, partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Mitingde konuşan Akşener, dış politikada uygulanan yanlışlar nedeniyle 4 milyon Suriyelinin Türkiye'ye geldiğini savundu.

Mitingde halka hitap eden Akşener, hükümete yönelik eleştirilerde bulunarak, "24 Haziran'da hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimi var. İki defa oy kullanacaksınız. Bu acil, bu süper acil, süper baskın seçimi iktidar ve Sayın Erdoğan istedi." dedi.

15 Temmuz Meydanı'nda düzenlenen seçim mitinginde halka hitap eden Akşener, güvenlik amacıyla miting alanı çevresindeki yolların ulaşıma kapatılmasını eleştirdi.

Akşener, miting alanına giden yolun bir kilometre öteden kapatıldığını, insanların yürümek zorunda bırakıldığını ve katılıma engel olunmaya çalışıldığını savundu. 

Gaziantep'in tarım ve ticaret şehri olduğunu ancak gençlerin iş bulamadığını, bunun nedeninin de yanlış ekonomi politikaları olduğunu öne süren Akşener, üreten bir ekonomi olmadan bu sorunun düzelmeyeceğini belirtti.

Akşener, dış politikada da uygulanan yanlışlar nedeniyle 4 milyon Suriyelinin Türkiye'ye geldiğini savunarak, komşularla ilişkileri geliştireceklerini ve gelecek yıl Ramazan ayında 81 ilden temsilcilerle Suriye'de iftar açacaklarını ifade etti.

Mitingin ardından bir grup partili ile birlikte Osmaniye'ye gitmek için hareket eden Akşener, protokol için belirlenen geldiği yolu kullanmayarak, güvenlik amacıyla kamyonla kapatılan yolu kullanmak istedi.

Kapatılan yolda bir süre bekleyen Akşener, aracından inerek, görevlilere tepki gösterdi. Kısa süre sonra görevlilerinin yolu açmasıyla Akşener, Osmaniye'ye hareket etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir