• DOLAR 32.601
  • EURO 34.835
  • ALTIN 2496.828
  • ...
"Adaletin olmadığı yerdeki insanlar mutlu değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı tarafından halka yönelik iftar programları yoğun katılımla devam ediyor.

Kültür Mahallesi'nde halka yönelik düzenlenen iftar öncesi davetlilere hitap eden HÜDA PAR Bingöl milletvekili adayı Hamdullah Tasalı, Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programlarının kaynaşmaya vesile olduğunu belirtti.

Ramazan ayının en güzel yönlerinden bir tanesinin de halkla kucaklaşmaları, onlarla bir araya gelmeleri olduğunu söyleyen Tasalı, Ramazan ayının birçok açıdan fırsat olduğunu vurguladı.

Yeryüzündeki sıkıntı ve sorunların nedenini fıtrattan uzaklaşmaya bağlayan Tasalı, "İnsan kutsal bir varlıktır, bunu kavramadığı için maneviyattan, inancından, merhametten ve şefkatten uzaklaştı. Şüphesiz insanı insan yapan değerler vardır. İnsanlar birbirini sevmesi, yardımda bulunması lazım." dedi.

"İftar sofralarımız kardeşliğimizin pekişmesine vesile oluyor"

İnsanların bir araya gelip kaynaşmalarının çok önemli olduğunu dile getiren Tasalı, "İftar sofralarımız bir araya gelmemizi sağlıyor. Kardeşliğimizin pekişmesine vesile oluyor. Dolayısıyla mahallemiz, sokaklarımız, evlerimiz ve şehrimiz gülistana dönüşecek. Huzurlu bir ortam meydana gelecek." ifadelerini kullandı.

"Adaletin olmadığı yerdeki insanlar mutlu değildir"

Konuşmasının devamında Tasalı, adalete vurgu yaparak, adaletin olmadığı yerdeki insanların mutlu olmadığını, olamayacağını belirtti.

"Adalet, bir memleket için olmazsa olmazdır" diyen Tasalı sözlerine şöyle devam etti:

"Adalet önemli bir mevzudur, insanlar arasındaki dengenin sağlanmasında adalet önemlidir. Adaletin olmadığı yerde güven olmaz. İnsan adaletle, İslam'la, Kur'an'la güzeldir. Toplumlar ve devletler adaletle yaşarlar, adaletle uzun ömürlü olurlar. Adaletle güzele, refaha kavuşulabilir. Sosyal adaleti tesis eden ülkelerin ömrü uzun olur. Adaleti yok edenler iflah olmamışlardır. Tarih bize şahitlik ediyor ki zulmedenler hiçbir zaman, hiçbir dönemde huzur bulmamıştır. Onlar hem bu dünyada hem de öteki dünyada hiçbir zaman muvaffak olamayacaklar ve rahat yüzü göremeyeceklerdir. Bundan ötürü önce insan, öncelik adalet diyoruz." (Nihat Kanat-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir