• DOLAR 32.319
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2292.817
  • ...
"İçki kumar faiz fuhuş yasaların teminatı altında"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanlığı, Esmerçayır Mahallesi'nde bulunan bir düğün salonunda iftar yemeği verdi. İftar programına HÜDA PAR Şanlıurfa milletvekili adayları Eczacı Aziz Baylan ve Avukat Emin Güneş'in yanı sıra STK temsilcileri, sendika başkanları, oda temsilcileri, kurum amirleri, muhtarlar, diyanet görevlileri, parti üye ve gönüllüleri katıldı.

İftar programı Enes Gümüştaş'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Selamlama konuşması için kürsüye gelen HÜDA PAR Şanlıurfa milletvekili adayı Eczacı Aziz Baylan, siyasi anlayışları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Baylan, doğru kimden gelirse gelsin, kabul edip destek vereceklerini, yanlışta kimden gelirse gelsin, karşı duracaklarını söyledi. 

Partilerinin insan merkezli olduğuna dikkat çeken Baylan, "Hepimiz Müslümanız, bundan gurur duyuyoruz, şeref duyuyoruz. Fakat bu Müslümanlığımız diğer inançları, diğer kimlikleri ve diğer düşünceleri kabul etmeme, yok sayma anlamına gelmemelidir." dedi.

İftar yemeğinin ardından konuşan HÜDA PAR Şanlıurfa milletvekili adayı Avukat Emin Güneş ise gençliğin yaşadığı sorunlara değindi.

"Omurgasız bir gençlik yetişiyor"

Güneş, "Omurgasız bir gençlik yetişiyor, biz içerden yıkılıyoruz. Bugün imam hatiplerde Deizm yayılıyor, yaygınlaşıyor. Küfrün medeniyetimize yönelik en büyük saldırısı,  bizim iffetimize yönelikti. Kızlarımızı dışarı çıkarmaya çalışıyorlardı. Hatırlarsanız bizim medeniyetimizde evlerin iki tane tokmağı vardı. Eve dışarıdan gelen kadının evin kapısını çalacak tokmak ayrı; erkeğin çalacağı tokmak ayrıydı. Keriman Halislerle, kızlarımızı dünya güzelliğine çektikleri yetmedi, başarılı olamadılar, ama biz 'Haydi Kızlar Okula' siyaseti ile kızlarımızı dışarı çıkardık ve kızlarımızı gerçekten aile yuvasından uzaklaştırdık. Aile sıcaklığından uzaklaştırdık. Şimdi üniversitelerde kariyer yapmakla uğraşan kızlarımız, maalesef Peygamber Efendimizin işaret etmiş olduğu en yüksek kariyer olan 'anneliği' kaybediyorlar, ellerinden kaçırıyorlar. 35-40 yaşına kadar kariyerle uğraşırken, annelik kariyerini kaybediyorlar." dedi.

"Allah'ın yasakladığı 4 şey devletin yasalarının teminatı altındadır"

Allah'ın yasakladığı 4 kavramın devletin yasaları ile teminat altına alındığına dikkat çeken Güneş, sözlerine şöyle sürdürdü:

"Kumar, içki, faiz ve fuhuş, şu anda devletin yasalarıyla teminat altındadır. Ama buna mukabil, zekâtın bir güvencesi yoktur. Hâlbuki biz inancımızda biliyoruz ki; bizim ilk halifemiz Hazreti Ebubekir, 'Zekâttan eksik getirenin üzerine savaş ilan ederim' demiştir. Biz de kul hakkı, fakir, fukaranın hakkı, teminat altında değildir ama bankalardaki faizcinin faizi, devletin güvencesi altındadır. Bir insanın bankası iflas ettiğinde faiziyle birlikte parasını devlet hazinesinden alabilir ama Karacadağ'ın köylerindeki bir çiftçi, hastalıktan dolayı sürüsünü kaybederse, devlet ona bir teminat vermiyor. Bizim mücadelemiz bu şekilde kutsaldır, ulvi yücedir. Bu nedenle haklı bir davadır."

Program Diyanet Görevlisi Ahmet Bozkuş tarafından yapılan yemek duası ile sona erdi. (Abdurahman Uğurlu - İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir