• DOLAR 32.59
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2495.732
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre; Türkiye'nin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya'nın batı kıyıları, Niğde ve Kayseri çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, ülkenin iç ve güneybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Muğla çevrelerinin kısa süreli yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Antalya'nın batı kıyılarının yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Niğde ve Kayseri çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava durumu

Bursa, parçalı yer yer çok bulutlu, 29

İstanbul, parçalı yer yer çok bulutlu, 26

İzmir, parçalı bulutlu, 33  

Adana, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 30

Antalya, parçalı bulutlu, öğle saatlerinde batı kıyıları sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 33

Ankara, parçalı bulutlu, 28

Trabzon, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 23

Diyarbakır, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 28

Şanlıurfa, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 31

Denizlerde hava durumu

Batı Karadeniz'in doğusunda öğle saatlerinden sonra fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu gece saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), öğle saatlerinden sonra 7 (60 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinde açıkları kuzey yönlerden 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, doğusunun açıkları ile öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in doğusunda 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Marmara: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

Ege: Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinden sonra 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Antalya'nın batı kıyıları ile Orta ve Doğu Akdeniz aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), öğle saatlerinden sonra batısı 5 (40 km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, gece saatlerinde doğusu güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Van Gölü: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve güneydoğudan, akşam saatlerine kadar kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), sabah saatlerinde 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, sabah saatlerinde 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir