• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Bakan Yılmaz: En fazla payı eğitime ayırıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi toplantı ve ziyaretler gerçekleştirmek için Gaziantep'e gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmenlerle iftar programında bir araya geldi. Bakan Yılmaz, milli gelirden eğitime ayırdıkları payı arttırarak hedefin önüne geçtiklerini belirtti.

Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Burç Parkı'nda öğretmenler için verilen iftar programına katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, merkez hükümet bütçesinden en fazla payı eğitime ayırdıklarını söyledi.

Bakan Yılmaz, geçtiğimiz yıl yapılan TEOG sınavında birincilerin Doğu Anadolu bölgesindeki illerden çıktığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Eğitim ihtisas raporunda 10'uncu kalkınma programı 2014-2018'i kapsıyor. Şimdi 11'inci kalkınma planı hazırlanıyor. Orada eğitimle ilgili hedefler konuldu. Onlardan birisi Türkiye'nin milli gelirinden ayırdığı payın OECD ülkelerinin ayırdığı paya yaklaşması lazımdı. OECD ülkelerinin eğitime ayırdığı pay 5,2. Türkiye 1980'lerde 1,2, şimdi ise 6,2 ayırıyor. Yani önümüze bir hedef konulmuş ve '5,2'ye yaklaş denilmiş.' Biz o hedefin önüne geçerek 6,2'ye geldik. Şu anda merkez hükümet bütçesinden en fazla payı biz eğitime ayırıyoruz. Daha önce bu böyle değildi. Eğitime önem veriyoruz, dediğimizde bunun gerekçesini delillerle sunuyoruz. Ayırdığımız bütçe kaynak eğitime ne kadar değer verildiğini gösterir."

Program İl Müftüsü Ahmet Çelik'in yaptığı duanın ardından sona erdi.

Programa, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanı sıra Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir