• DOLAR 32.593
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2508.273
  • ...
Güneş enerjili şarj bank kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda 5 noktada güneş enerjili şarj bankları kuruldu.

Kızıltepe Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı'na vatandaşların hem oturup dinlenebileceği hem de telefon, tablet gibi elektronik aletlerini şarj edebileceği güneş enerjisiyle çalışan şarj bank yerleştirdi. Cumhuriyet Meydanı'nda 5 farklı noktaya yerleştirilen güneş enerjili şarj banklar, güneşten aldığı enerjiyi depolayarak gece gündüz şarj imkânı sağlıyor. Aynı zamanda WİFİ hizmeti de veriyor.

Coğrafya olarak sıcak bir bölgede yaşadıklarını ve bunu değerlendirmek istediklerini belirten Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, "Yenilenebilir bir enerji olan güneş enerjisinden bu yönde faydalanmak istedik. Zaman zaman herkesin telefona çok acil ihtiyacı oluyor. Bunun için şarj aleti bulmanız lazım, bununla birlikte elektrik prizi bulmanız lazım. Tüm bunları bir arada bulmak dışarıda mümkün olmayabiliyor. 5 farklı noktaya kurduğumuz güneş enerjili şarj banklarıyla vatandaşlarımıza bu imkânı sunmak istedik." dedi.

Acil ve olağanüstü durumlarda hızlı ve kolay şarj imkânı sunan ve enerjisini güneşten alan şarj istasyonları yerleştirdiklerini belirten Odabaş, "Güneş panelli şarj istasyonlarıyla telefon, tablet, fotoğraf makinesi ve elektronik eşyalar şarj edilirken, özellikle afet durumlarında enerji doğal yollar ile elde edildiğinden hiçbir sorun yaşanmadan şarj ihtiyacı karşılanabilecek." diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir