• DOLAR 32.507
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.539
  • ...
AB Türkiye Delegasyonundan HÜDA PAR`a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Basın ve Siyasi İşler Dairesinden bir heyet çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği bölgede, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti.

AB Türkiye Delegasyonu Basın ve Siyasi İşler Bölüm Başkanı Ireneusz Fıdos'un başkanlık ettiği heyet HÜDA PAR İl Başkanı Metin Kaya tarafından kabul edildi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmede; 24 Haziran'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, sandık güvenliği, seçimlerde HÜDA PAR'ın konumu ile Kürd meselesi konuları ele alındı.

Görüşmede ziyaret heyetinin sorusu üzerine HÜDA PAR'ın seçimlerdeki durumunu anlatan HÜDA PAR İl Başkanı Kaya, halkın HÜDA PAR'a olan teveccühünden bahsetti.

Kaya, "Biz Türkiye'nin 81 ilinde seçime giriyoruz. Bunlardan Diyarbakır ve Batman illerinde bağımsız adaylar ile seçime giriyoruz. Yoğun bir tempo ile çalışmalarımız devam ediyor. Halkın bize büyük bir teveccühü var, iyi bir son yakalayacağımızın kanaatindeyim." dedi.

Bazı bölgelerdeki sandıkların taşınması ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kaya, "Bize göre bu yöntem sandık güvenliğini etkilemez. Ancak sandık taşındığı için seçmen başka bir yerde sandığa gitmekte zorlanır. Aksine geçmişte sandık güvenliği yoktu, tehdit edildikleri için birçok köy gerçek iradesini sandığa yansıtmadılar, bazı köylerde HÜDA PAR'a oy veren gönüllülerimiz örgüt tarafından tehdit edildiler." ifadelerini kullandı.

Kürd meselesine ilişkin de heyete açıklamalarda bulunan Kaya sözlerine şöyle devam etti:

"HÜDA PAR başından beri Kürd meselesinde en hassas davranan partidir. Parti programımız dâhil her alanda Kürd meselesi en önemli gündemimiz olmuş, her zaman gündemde tutmuş, meselenin çözümü için çaba sarf etmişiz. Herkesin vazgeçtiği bir zamanda biz güçlü bir şekilde meselenin çözümü için çaba sarf etmişiz." (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir