• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...

Gaziantep'te 350 çarşı ve mahalle bekçisi, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın katıldığı törenle yemin ederek görevine başladı.

Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen yemin töreninde konuşan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bekçilerin, güvenin ve huzurun adresi olduğunu belirtti.

Türkiye genelinde 7 bin 500 mahalle bekçisinin göreve başladığını ve 36 bin bekçinin daha alınacağını söyleyen Bakan Gül, "Hepimizin çocukluğunda ilk gençlik çağlarında bekçiler sokaklarda, mahallelerde güvenin ve huzurun hep adresi olmuştur. Hepimiz sıcak yataklarımızda yatarken, bekçiler çaldıkları düdüklerle 'Biz buradayız.' diyerek, herkese huzur ve güveni hatırlatır, kötü niyet içerisinde olanlara da caydırıcı bir görev ifa ederdi." dedi.

Bakan Gül, "İşte bu kadar çok önemli bir mesleği tekrar hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın talimatlarıyla uygulama kararı aldık. Bugün 350 arkadaşımız, göreve başlayacak. Türkiye genelinde 7 bin 500 mahalle bekçisi göreve başlıyor. Bu yetmez en yakın zamanda da Türkiye genelinde çarşı ve mahallerde 36 bin bekçimiz göreve başlayacak." ifadelerini kullandı.

Gaziantep'teki hırsızlık, uyuşturucu gibi sorunların çözümünde bekçilerin de önemli görev alacağına dikkat çeken Gül, "Bu da özellikle Gaziantep'imizde karşılaştığımız uyuşturucu ve hırsızlık sorunu var. Buna karşı polisimiz çok ciddi mesafeler aldı. Çıkardığımız kanunlarla, acımasızca, caydırıcı bir şekilde her türlü tedbiri alıyoruz. Her şeyin başı, bu kötülüğe ulaşmadan caydırmak. Hırsızlık ve uyuşturucu suçları ile mücadele içinde çok önemli bir adım atılmıştır. Artık bizim bekçilerimiz almacı pazarında, bedestende, çarşıda, pazarda. Bizim esnafımız, dükkânını kilitleyince rahatça uyuyabilecek. Çünkü bekçilerimiz sabaha kadar orada bekçilik yapacak." şeklinde konuştu.

Suçla mücadeleyi eğitim seferberliği ile birlikte yürüteceklerini de belirten Gül, şunları söyledi: "Biz bekçimizle, MOBESE'mizle polisimizle, savcılarımızla ve mahkemelerimizle, suçla sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Hükümetimiz en caydırıcı kanunları getirdi. Cezaları ve infazları arttırdık. Her şeyin başı kalpten, vicdandan geçiyor. İnsanların daha çok Allah'tan korkması gerekiyor. Herkes kendi kalbinin polisidir. Bunu el birliği ile eğitim seferberliği ile suçla mücadeleyi yapacağız."

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise konuşmasında "Türkiye bugün bölgesinde bir istikrar adası. Türkiye'yi bölgesinde huzur adası, süper güç yapan bu aziz milletin birliği, beraberliği ve kardeşliğidir. Her şeyin bir bedeli var, bir şeye bedel biçilemez. O da huzur. Yeminlerini yaparak, görevine başlayacak olan bu 350 bekçi kardeşimiz, Antep'in her tarafına huzur getirecek. Şehirde huzur, güven denildiğinde akla önce bekçi gelir. Mahallede bir sıkıntı olursa, polisten önce bir başka insandan önce sorulması ve olayı bilmesi gereken bekçidir. Bekçi baba bizde çok söylenir ama şimdi görüyorum, bekçilerin hepsi genç, kartal ve civan mertlikle, bu kahramanlıkla, yarından sonra Antep'in huzuruna, güvenliğine, huzur ve esenlik katacaklardır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan 3 bekçiye ödül verilirken, programda, bekçiler marşlar söyleyerek, yemin etti. Şapkalarını havaya fırlatan bekçiler, törenin ardından görevlerine başladı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)