• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Enerji Bakanı Albayrak Mardin'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Havalimanı'nda Vali Mustafa Yaman, 26 dönem Milletvekili Orhan Miroğlu, AK Parti İl Başkanı Nihat Eri, AK Parti 27. dönem milletvekili adayları, İlçe kaymakamları, ilçe başkanları, teşkilat mensupları ve partililer tarafından karşılandı.

Cuma namazının ardından Mardin birinci cadde esnafını ziyaret eden Bakan Albayrak, esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledi. Esnaf ve vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Bakan Albayrak, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri geri çevirmedi. Esnafın sorun ve taleplerini de dinleyen Albayrak, yolda gördüğü çocuklarla da sohbet etti.

Kız kaçıran şahıs Bakan Albayrak'tan iş istedi

Mardin esnafı ile ayaküstü sohbet eden Albayrak, 10 yıl önce kaçırdığı kız yüzünden işinden olan ve işsiz olduğu için de 4 çocuğuna bakamadığını anlatan Ahmet Samancı'nın taleplerin dinledi. Samancı, Albayrak'tan iş istedi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Albayrak, "Bu bölgede iş istemeyenler yol istemeyenler olabilir ancak AK Parti yatırım da istiyor yol da istiyor. 24 Haziran'dan sonra Erdoğan'ın kazanması ile bölgede yatırım da olacak istihdam da olacak. Hep birlikte destek verelim ki bunları birlikte gerçekleştirelim." dedi.

"Mardin'i çok huzurlu ve mutlu gördüm"

Mardin'i çok huzurlu ve mutlu gördüğünü belirterek, "Hava da gerçi bugün ayrı güzel, çok sıcak yapmamış bu sene ama hakikatten güneşinde bastırmasıyla çok güzel bir hava bulduk. Huzurun, kardeşliğin, barışın yavaş yavaş tesisi, özellikle güvenlik anlamında ki sürecin de tesisiyle şükürler olsun güzel bulduk Mardin'i. Tabii Türkiye çok tarihi günlerden geçiyor, bölge ve dünya tarihi günlerden geçiyor, bu sürecin en önemli noktası da 24 Haziran. Tabii 24 Haziran'a giderken ülkemizin, toplumumuzun dört bir yanından bu sürecin nasıl okunduğunu yerinde müşahede edip insanımıza dokunarak bu süreci inşallah yönetmeye gayret ediyoruz." diye konuştu.

"Bu sürecin miladı 24 Haziran ve sonrası olacak"

Mardin'in dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi olduğunu dile getiren Bakan Albayrak, şunları söyledi:

"Özellikle son 2 yılda artan bu hareketlilik huzur ortamıyla turizm açısından, ekonomik canlanma açısından çok iyi bir mesafe kat etmiştir. Demin gördüğünüz dünyanın dört bir tarafından turistlerle karşılaştık, muhabbet ettik. Özellikle son 2 yılda yapılan yoğun yatırımlarla tesis edilen ortamla birlikte, bu canlanmayı görüyoruz. Tabi esnafımızla da bu iletişimdeyiz ama ben onlara da bunları söyledim, bu daha başlangıç. Geçen yıl bu yıldan önümüzdeki yılda bu yıl itibariyle çok daha iyi bir yılın olacağı bir süreç. Bu sürecin miladı da inşallah 24 Haziran ve sonrası olacak. 24 Hazirandan sonra sadece güvenlik anlamında değil sadece barış ve huzur anlamın da değil ekonomi, istihdam, yatırım anlamında da bu bölge Mardin başta olmak üzere, Diyarbakır, Siirt, Van, Hakkâri, Şırnak tüm bu coğrafyamız, dünyanın en güzel beldeleri burada yöreleri burada şehirleri merkezleri burada Allah'ın izniyle çok daha güzel ve ümitli ve umutlu günlerin geldiği bir döneme şahitlik edeceğiz. Cenab-ı Allah ülkemizin birliğini ve beraberliğini daim kılsın hep niyetimiz, duamız bu istikamette çalışmalarımız. Bugün Mardin'de hem Cumhurbaşkanımızın selamını iletmek için geldiğimiz Mardin'de vatandaşlarımıza selamlaşacağız, hem de onların selamlarını alıp dualarını alıp inşallah döneceğiz."

Esnaf ziyaretinin ardından öğrenciler, genç sivil toplum kuruluşları ve gençlik kollarının katıldığı "Gençlerle buluşma" toplantısına katılacak olan Enerji Bakanı Albayrak, sivil toplum kuruluşları ile yapacağı iftarın ardından kentten ayrılması bekleniyor.

Bakan'ın bu her iki programının basına kapalı olduğu bilgisi paylaşıldı. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir