• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
Asfaltlanmayan yol esnafı çileden çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Merkez Eyyübiye ilçesi Hayati Harran Mahallesi'nde bulunan ve kentin en işlek caddelerinden biri olan Komiser Şakir Caddesi'nin asfaltlanmamasına tepki gösteren esnaf, yolu trafiğe kapattı.  

Asfaltlanmayan yol ile ilgili şikâyetlerini dile getiren esnaf Yusuf Çiftçi, belediyeyi defalarca aramalarına rağmen olumlu bir cevap alamadığını ve hiçbir yetkilinin ilgilenmediğini ifade etti.

6-7 yıl parke taşı yapılan yolun nerdeyse her tarafının çukurlaştığını ifade eden Çiftçi, "Biz Büyükşehir Belediyesinden şikâyetçiyiz. Öncelikle Büyükşehir Belediyesinin Şanlıurfa'da kalması bir hatadır. Belediye Urfa'ya özellikle hizmet konusunda Eyyübiye ilçesinde nerdeyse hizmet yapılmıyor. Köy yolu olsun, şehir yolu olsun hiç kimse ilgilenmiyor. Mahalle arasındaki yollarımız şu an yapılmış durumda ama büyük caddeler asfalt yapılmadı. Şimdi belediyenin otobüsü gelmiş bak yolu kapattığımız için geri döndü. Bu yol 10 yıldır yapılmamış. Her gün buradan geçiyoruz yolumuz çukurlaşmış. Bu yolun bir an önce asfaltlanması lazım." dedi.

"Her gün belediyeye gidiyoruz ama hep bizi bekletiyorlar"

Yaşanan sıkıntılar için belediyeye müracaat ettiklerinde muhatap bulamadıklarını ifade eden Çiftçi, "Belediyeye müracaat ettiğimiz zaman da hiç ilgilenen yok. Şu an rezillik içerisindeyiz. Sabah gittik rica ettik bu yolumuzun yapılması için, bana diyor ki 'bu yol bana ait değildir.' Mademki sana ait değilse bu otobüsler kimindir. Büyükşehir belediyesinin otobüsleridir. 3 aydır biz dilekçelerle müracaat etmişiz. Her gün gidiyoruz ama hep bizi bekletiyorlar. Sorun sadece burada değil, bu gibi sorunlar kırsalda da var. Ben yetkililerden bu yolumuzun bir an önce yapılmasını istiyorum. Bakın ben bir ay önce bir köyümüzün yolu için belediyeden söz aldım o yolun yapılması için ama 1 ay geçti hala ortada bir şey yok bir şey yapılmadı." ifadelerini kullandı.

Mahalledeki sineklerin çokluğundan dolayı rahatsız olduklarını söyleyen İsmail Haçimdağ ise belediyenin ilaçlama yapmadığını ve sıkıntılarla ilgilenmediğini belirtti.

"Yolun nerdeyse hepsi çukurlaşmış durumda"

Haçimdağ, "Ben burada 5 yıldır esnafım ama bu yola yapılan hiçbir hizmet görmedim. Bu yolu parke taşı yaptılar. Ama belli bir zamandan sonra bu yol çürüdü artık. Çıkan tozdan rahatsız oluyoruz. Dükkânlarımızın önünde oturamıyoruz. Yolun nerdeyse hepsinde çukur oluştu. Kendim bizzat belediyeye müracaat etmeme rağmen belediye olumlu bir cevap vermedi. Burada sinekler çok, bu sorunumuz da var. Belediyeyi gelip ilaçlamaları için kaç sefer aramamıza rağmen hep erteliyorlar. Hiç ilgilenmiyorlar. 'Yol Büyükşehir Belediyesine ait değildir' diyorlar. Mademki Büyükşehir Belediyesine ait değilse niye o zaman bizden vergi, su ve elektrik borcunu kesiyorlar. O zaman kesmesinler. Şu an biz mağdur durumdayız bir an önce belediye bu sıkıntılara bir el atıp bu sorunları çözmemizi lazım, yoksa esnaf olarak her zaman bu yolları kapatırız." dedi.

"Yetkililer bu sorun ve sıkıntılarımızı görüp müdahale etsin"

Büyükşehir Belediyesinin diğer ilçelere hizmette sınır tanımadığını fakat Eyyübiye ilçesinde bir yolu asfaltlamaktan aciz olduğunu söyleyen Mustafa Al ise "Bizim sıkıntımız bu yolun asfaltlanmamasıdır. Nihat Çiftçi 5 yıldır hizmet yapıyor ama sorsan kaç sefer Eyyübiye ilçesine gelmiş diye belki hiç gelip vatandaşların sıkıntılarını dinlememiştir. Karaköprü ilçesi ve Esentepe Mahallesi civarları her gün yıkanıyor. Oraya hizmet sınırız ama Eyyübiye ilçesine ise gördüğünüz gibi bu yolu asfaltlamaktan acizler. Burada sulama, ilaçlama, temizleme ve yol düzenlemesi yok. Biz yıkama istemiyoruz sadece gelip sulasınlar onu da yapmıyorlar. Yeter artık yetkililer bu sorun ve sıkıntıları görsünler ve müdahale etsinler." şeklinde konuştu.  (Hüseyin Sayhar-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir