• DOLAR 32.562
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2437.147
  • ...
İslam ümmeti ve mazlumlar için dua programı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından, teravih namazı sonrasında dünya Müslümanları için bir dua programı düzenlendi.

Bingöl Merkez Ulu Cami'inde teravih namazı sonrasında ellerini duaya açan Bingöllüler, İslam ümmeti ve mazlumlar için yakarışta bulundu.

Ulu Camii İmam Hatibi Mücahit Çelik tarafından yapılan dua da içinde bulunan mübarek zaman dilinin hürmetine, başta İslam ümmeti ve mazlumlar için özelikle Filistin, Arakan, Suriye, Afganistan, Çeçenistan ve kan, gözyaşının hiç dinmediği tüm yeryüzü coğrafyasındaki Müslümanlar için dualar yapıldı.

Dua programı ardından konuşan Ulu Cami İmam Hatibi Mücahit Çelik, Ramazan ayının 17'nci gecesini idrak ettiklerini belirterek, bu ayın sıkıntı içinde olan Müslümanların sıkıntılardan kurtulmasına vesile kılmasını Cenab-ı Allah'tan diledi. 

"İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerin son bulması için dualarda bulunduk"

Çelik, "Bizler bu rahat ortamda oruçlarımızı tutarken, iftar ve sahurlarımızı açarken, bu manada sıkıntıda olan kardeşlerimiz var. Onların sıkıntılarını his ederek, kardeşlerimizden gelen bir talep doğrultusundan dua programını gerçekleştirdik. Elimizden gelen tüm yardımları seferber edeceğiz. Dualarımızda da sıkıntı içerisindeki kardeşlerimizi unutmamız gerekiyor. Bu duaların vesilesiyle zulüm altında olan kardeşlerimizin kurtulmasını ve gelecek olan bayrama İslam ümmeti olarak huzur içinde kavuşmayı Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz." dedi.

Selahaddin-i Eyyubi Gençlik Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhammed Fatih Kartal da burada yapılan dua programının amacı sıkıntı içinde olan ümmeti İslam'a dua etmek olduğunu söyledi.

"Sıkıntı içerisinde olan Müslümanlar için devamlı dualar yapılmalı"

Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Refik Alpaya ise şunları söyledi:

"Şu an Ramazan ayı olmasına rağmen İslam coğrafyasında yaşayan Müslümanların pek çok sıkıntıları var. Son zamanlarda işgalci israilin saldırıları neticesinde Filistin'de birçok Müslüman şehit oldu. Dünya çapında yapılan zulümlere tepkilerin yanında devamlı duaların yapılması lazım. Rabbim inşallah Müslümanlara yaptığımız dualarımızı kabul buyurur.  İslam coğrafyasındaki yaşanan zulümlerin, akıtılan kan ve gözyaşının son bulması için sık sık dualar göndermemiz gerekiyor. Rabbim yaptığımız dualarımızı kabul buyursun." (Nihat Kanat-İLKHA)    












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir