• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Gaziantep'te, Şahinbey Belediyesi'nin İŞKUR ve KOSGEB ile birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan 144 girişimciye katılım belgesi düzenlenen törenle verildi.

Düzenlenen girişimcilik kurslarında kursiyerlere teorik ve pratik eğitimler verilirken, kursiyerler 4 gün boyunca 32 saat eğitim aldılar. Kursiyerlere günlük olarak 20 TL destek sağlanırken, belgelerini alarak iş yeri açmak isteyen girişimcilere 50 bin TL hibe, 100 bin TL geri ödemeli destek sağlanacağı belirtildi.

Törende konuşan, AK Parti Gaziantep Milletvekilli Nejat Koçer, her zaman için girişimcilerin yanında olduklarını belirtti.

Koçer, "Girişimcilik çok önemli, çünkü adım atmak için insana cesaret lazım. Bu cesaret sizlerde var. Çünkü girişimcilik kursuna gelmiş, bu kursu tamamlamışsınız. İnşallah bu noktada çok daha iyi adımlar atarsınız. Bizler bu anlamda her zaman yanınızdayız."dedi.

KOSGEB Gaziantep Müdürü Doktor Sadık Gözek, çeşitli alanlarda destek kredisi verdiklerini belirterek, "Girişimcilik kursuna katılarak bizden 50 bin TL hibe, 100 bin TL ise geri ödemeli bu destek kredisine başvuranların sayısı ise bin 500'e yaklaştı. KOSGEB sadece yeni girişimci desteği vermiyor. Mevcut işletmelere de farklı destekler verebiliyoruz."ifadelerini kulandı.

İŞKUR İl Müdürü Sıraç Ekin de, "Girişimcilik çok farklı bir şeydir. Gazianteplinin özünde de her zaman girişimcilik vardır. Gaziantep'te de yeni girişimcilere ve işverenlere ihtiyaç var. Şahinbey Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB iş birliği ile gerçekleştirilen girişimcilik kursunda 144 kişinin belge alması bizleri oldukça memnun etmiştir."şeklinde konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, KOSGEB belgesi alan bu girişimcilerin Türkiye'nin ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Şahinbey Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile başlatılan girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 144 kursiyer, Şahinbey Belediyesi nikâh salonunda düzenlenen törenle belgelerini protokol üyelerinin elinden aldılar. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)