• DOLAR 32.559
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2435.049
  • ...
"Veliler LGS`yi çok abartmasın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ortaokul 8'inci sınıfta okuyan 1.2 milyon öğrencinin bir milyonu için Liseye Geçiş Sınavı (LGS) maratonu yarın başlıyor.

İki oturum halinde yapılacak sınavın ilk bölümü saat 09.30'da sözel bölümle başlayacak.

Öğrencilerin yanlarında; fotoğraflı ve renkli çıktısı olan LGS'ye giriş belgesi ile nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı ya da geçerliliği olan pasaport yani geçerli kimlik belgesi olmalıdır.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, velilerin LGS'yi çok abartmaları gerektiğini belirtti.

Tekin, "Liselerin sadece yüzde 10'unu sınavla öğrenci alacak liseler olarak tanımladık. İddia ediyorum, geriye kalan yüzde 90 lisenin eğitim-öğretim ortamları en az diğerleri kadar iyi, onlardan daha iyi. Dolayısıyla velilerimiz çocukların bu sınava girmesini teşvik etmemeliler. Öğrencileri; fiziksel, eğitim-öğretim ve ulaşım açısından en yakın ve güzel, istediği okul türüne göre yerleştirmeyi taahhüt ediyoruz. Ben bu taahhüdü veliye yapmışken veli çocuğunu niye bir sınava sokup, illa bu sınava girmesini ister? Bunu da anlamak çok kolay değil. Velilerimizden LGS'yi çok abartmamalarını istiyorum. Bu sınavda çocuklarımızı rahat bıraksınlar, isteyen çocuklarımız LGS'ye girsin." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir