• DOLAR 32.567
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2408.046
  • ...
HÜDA PAR seçim günlüğü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Haziran parlamento seçimleri için sahada etkin bir çalışma sergileyen HÜDA PAR Milletvekili adaylarının yüz yüze halkla görüşmeleri devam ediyor.

İftar programlarında, esnaf ziyaretlerinde ve çeşitli etkinliklerle halkla bir araya gelen vekil adayları, partileri HÜDA PAR'ın amacını ve meselelere bakış açılarını anlatarak halktan destek talebinde bulunuyorlar.

"HÜDA PAR ülke için bir fırsattır"

24 Haziran'daki seçim çalışmaları kapsamında esnafı ziyaret edip sorunlarını ve taleplerini dinleyen HÜDA PAR 27'nci dönem Van milletvekili adayı Faruk Tasan, oto sanayi sitesi esnafını ziyaret etti.

Güçlü bir kadroyla Van'ın sorunlarını çözmeye hazır olduklarını vurgulayan Tasan, "Van'da sorunları çözme mercii olmadığımız halde kurulduğumuz günden bu yana yerel sorunlarla birebir ilgilendik. İlgili kurumları harekete geçirecek projeler ürettik, üretmeye devam edeceğiz. Esnaflar bizim ziyaretlerimizden ve sorunlarla ilgili çözüm önerilerimizden gayet memnundur." dedi.

Van'ın artık kaybedecek zamanının olmadığını söyleyen Tasan, ekonomik ve sosyal alanda gelişmeye müsait olan Van'ın bütün avantajlarını kentin gelişimi için kullanacaklarını aktardı.

Tasan, "HÜDA PAR bu ülke için bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Ekonomik kalkınma ve sosyal projeler konusunda bugüne kadar önerdiğimiz çözüm önerilerimiz ve bundan sonra yapacaklarımız, rüştümüzü ispat edecek niteliktedir." diye konuştu.

"Mardin Ovası'nın suyla buluşması için GAP bitirilmeli"

Seçim çalışmalarına merkez ilçelerin yanı sıra Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalleye dönüşen köylerde de yoğun bir şekilde sürdüren HÜDA PAR Mardin milletvekili adayı Mahmut Kılınç ise merkeze bağlı Gökçe (Sellaxe) köyünü ziyaret etti.

Özellikle elektrik konusunun yoğun bir şekilde gündemde olduğu ziyaretlerde, kalıcı çözüm olan GAP'ın bir an önce hayata geçirilmesi konusunda daha çok çabanın sarf edilmesi gerektiği belirtildi.

Köy halkının sıkıntı ve isteklerini dinleyen Kılınç ve beraberindeki HÜDA PAR milletvekili adayları, bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Rıdvan'ı da medresesinde ziyaret ettiler.

Ziyaretlerinin ardından İl Başkanlığında açıklamalarda bulunan Kılınç, sulama kanallarının geliştirilmesiyle bölgede tarıma dayalı üretimin canlanması konusunda halkın büyük umutlar beslediği Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) bir an önce bitirilmesi gerektiğine işaret etti.

Susuzluğun bu bölgenin kaderi olmadığını belirten Kılınç, halkın desteğiyle meclise gittiğinde bunun mücadelesini vereceklerini söyledi.

Mardin merkez Artuklu, Kızıltepe, Nusaybin ve Derik ilçelerinde yüzlerce köyün eklektiği, bazı abonelerin 'borçlarını ödemedikleri" gerekçesiyle geçtiğimiz aylarda DEDAŞ tarafından kesildiğini hatırlatan Kılınç, bu sorunun her yıl tekrarlandığını, kalıcı çözümün ise GAP olduğunu ifade etti.

HÜDA PAR Konya'da esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi

Seçim çalışmaları kapsamında Konya'da esnafı ziyaret eden HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, Konya milletvekili adayları için 24 Haziran seçimlerinde destek talebinde bulundu.

Esnaf ziyaretleri kapsamında İstanbul Caddesi, Kadınlar Pazarı ve Bedesten Çarşısı esnafları ziyaret eden Demir ve beraberindeki heyet, ziyaretlerin ardından kısa bir açıklamada bulunan HÜDA PAR Konya İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan, "Esnafın teveccühüne mazhar olduk. Ziyaretlerde sıcak bir ilgiyle karşılandık. Bu yakın ilgi ve alakalarından dolayı partimiz adına çok teşekkür ederiz. Vatandaşlar işlerin durgunluğundan ve doların yükselişinden müzdariptir. Halkımız özellikle siyasilerin seçimden seçime gelmesinden şikâyetçidir. Bizler burada hem partimizin tanıtımını yaptık hem de partimizin milletvekili adayları için destek talebinde bulunduk." ifadelerine yer verdi.

Güneş: Halkımızın, acilen HÜDA PAR'ın plan ve projelerine ihtiyacı var

Seçim çalışmaları kapsamında Halfeti ve Birecik ilçelerinde esnaf ve vatandaşları ziyaret eden HÜDA PAR Şanlıurfa milletvekili adayları Emin Güneş ile Abdullah Özkınacı, halkın sorularını dinledi.

Ziyaretine ilişkin açıklama yapan Güneş, "Halfeti ve Birecik ilçelerimizdeki halkımıza HÜDA PAR'ın amaç ve gayelerini anlattık. Özellikle köylerde çok samimi bir ortam oluştu. Kapı kapı dolaşarak partimizin amaç ve gayesini halkımıza anlatıyoruz. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Halkımızın, acilen HÜDA PAR'ın plan ve projelerine ihtiyacı var. Halkımızın bu olumlu tavırlarının sandığa da yansıyacağından şüphemiz yoktur." dedi.

"HÜDA PAR, adaletin yeniden tesis edilmesi için yola çıktı"

HÜDA PAR Gaziantep milletvekili adayı Nihat Yetkin ve İbrahim Yolcu, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi. Teravih namazını Halid Bin Velid Camiinde kıldıktan sonra Karşıyaka 8 Şubat Mahallesi'ndeki seçim bürosu önünde toplanan halkla bir araya gelen milletvekili adayı Nihat Yetkin, HÜDA PAR'ın bir doğruluk hareketi olduğunu söyledi.

HÜDA PAR'ın, adaletin yeniden tesis edilmesi için yola çıktığını belirten Yetkin, bu ülkede yaşayan 80 milyon insanın eşit vatandaş olabilmesi, herhangi bir ayrımcılığa tabi tutulmaması için çaba ve gayret göstereceklerini, adaletin olduğu yerlerde olacaklarını belirtti.

Kürd meselesine ilişkin de konuşan Yetkin, "Ortadoğu' denilen İslam coğrafyası üzerinde belki de bizim en büyük meselelerimizden, sıkıntılarımızdan birisi de şüphesiz ki 'Kürd meselesi' diye adlandırdığımız sorunun ta kendisidir. Kürdler, İslam ile şeref bulmuş, kimliklerini korumuşlar ve İslami müesseslerle medreseler, âlimler, şeyhler ve meşayihler gibi İslam önderlerinin sayesinde bir kimlik bulmuşlardır. Kimliklerini ve dillerini bu şekilde koruma imkânına sahip olmuşlardır." ifadelerini kullandı.

Medreselerin önemi ile ilgili de konuşan Yetkin, medreselerin tekrardan desteklenmesi ve günümüz şartlarına uyarlanıp eğitim sistemine dâhil edilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Medreseler, bu milletin 650 yıl boyunca, üç kıtada hükümran bir şekilde yaşamasını sağlamak için gerekli eğitimin sağlandığı kurumlar olmuştur.  Bu medreselerimizin tekrardan ihya ve irşat edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çocuklarımızın, fen ilimlerini öğrenirken elbette maneviyat noktasında da geliştirilmeleri gerekir. Bu noktada medreseler bu açığın kapatılması için bugüne kadar uygulanmış en güzel çözüm önerisidir."

"Mazlumların vicdanı olmak için gelin HÜDA PAR'a el verin!"

Seçim çalışmaları kapsamında Belediye Çarşı esnafını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinleyen HÜDA PAR Elazığ milletvekili adayları Avukat Mahmut Şahin ve Yusuf Yüksel, halktan destek talep etti.

Esnafın sıcak ilgisiyle karşılaşan Şahin ve Yüksel, esnaf ziyaretinin ardından HÜDA PAR'ın Hürriyet Caddesindeki seçim bürosunun açılışına katıldılar.

Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışında bir konuşma yapan Elazığ milletvekili adayı Avukat Mahmut Şahin, HÜDA PAR'ın 6-8 Ekim olaylarında bölge halkını zalimlere bırakmadığını ifade etti.

"HÜDA PAR bu halkın bağrından çıkmıştır"

HÜDA PAR'ın referandum sürecinde de kritik bir rol üstlendiğini belirten Şahin, "Biliyorsunuz kıl payı kabul edilen bir referandum söz konusuydu. 'Doğu'dan gelen oylar' diyorlardı. Peki, bu oylar kimlerin oylarıydı? HÜDA PAR'ın oylarıydı. HÜDA PAR o gün denklem olmuştu, denklem kurmuştu ve şer dengelerini alt üst etmişti ve bugünlere geldik. İşte biz HÜDA PAR olarak kendi kimliğimize, kendi manevi dinamiklerimize güveniyoruz. Çünkü HÜDA PAR bu halkın bağrından çıkmış, adeta bir güneş olarak doğmuş, memleketin dört bir tarafına nefes olmuştur, soluk olmuştur. İşte biz 24 Haziran seçimlerinde diyoruz ki, bu soluk, bu nefes sizlerin desteğiyle daha da güçlensin. Memlekete, ülkeye hayır getirsin." dedi.

"Adaleti yeniden tesis etmek için gelin HÜDA PAR'a oy verin"

Kamuda rüşvet, yolsuzluk ve israfın iyice yayıldığını ifade eden Şahin, "Diğer taraftan adalet üretmek için kurulmuş olan koca adliye sarayları, adalet üretiyor mu? Bugün hapishanelerden ıslah çıkıyor mu? Hayır. İşte biz diyoruz ki tüm bu yanlışlıklara dur demek için HÜDA PAR...Diğer taraftan siyasiler zenginleşirken halkımız fakirleşiyor. Biz böyle bir sürece sessiz kalabilir miyiz? İşte bizde bu sürece dur demek için halkımızdan destek istiyoruz. Hazreti Ali ne diyor? 'Devletin dini adalettir.' Devlete bir din biçilecekse o da adalettir. Bugün adalet zedelenmişse din zedelenmiştir. İşte hür davanın hür kadroları olarak diyoruz ki adaleti tesis etmek için mazlumların, mustazafların, ezilmiş olan katmanların sesi, vicdanı olmak için gelin HÜDA PAR'a el verin, oy verin." şeklinde konuştu.

"Elâzığ için çözüm HÜDA PAR'dır"

Konuşmasında Elazığ'ın sorunlarına da değinen Şahin şöyle konuştu: "Bugün Elâzığ'ın geldiği noktayı hepiniz biliyorsunuz. Tarıma dayalı bir ekonomisi var. Bugün sulama projeleri içler acısı. İşte şeker fabrikası özelleştirmeyle birlikte tamamen yok edilmek isteniyor. Diğer taraftan, nüfusu gitgide azalan, beyin göçü veren, sermaye göçü veren bir memlekettir Elazığ. Biz diyoruz ki; Elâzığ içinde bütün bu sorunlara karşı bir çözümdür HÜDA PAR. Biz aynı iklimin insanlarıyız, biz aynı bahçeden üredik. Ama gelin görün ki kardeşlerimiz ciddi yanlışlar yapmaya başladı. Bizim aynı iklimin insanı olmamız, kardeşlerimizin yanlışını söylememize, onları uyarmamıza asla engel olamaz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir