• DOLAR 32.512
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2436.287
  • ...
Çin elektrikli otomobil satışında rekor kırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyada 2017 yılında, yüzde yüz elektrikli veya şarj edilebilir hibrid otomobil satışı bir milyonu aşarken, Çin yüzde 57 payıyla satışta rekor kırdı.

Uluslararası Enerji Ajansı'nın (AIE) raporuna göre, ulaşılan bu rakamlarda Çin, yüzde 57'lik katkısıyla dünya rekoru kırdı.

Verilere göre dünyada satılan 1,1 milyon aracın yarısından fazlası (580 bin) Çin'de satıldı. Elektrikli otomobiller geçen yıl Çin'de piyasanın yüzde 2,2'sini oluşturmuştu.

Geçen yılın (2017) sonu itibariyle dünya üzerindeki elektrikli araç sayısı toplamda 3,1 milyonu geçti. Çin, tek başına, bu sayının yüzde 40'ına sahip.

Piyasa payları açısından Norveç, elektrikli araç kullanımında 2017 itibariyle en ileri ülke olup satılan yeni araçların yüzde 39'u elektrikli araçlar olduğu ifade edildi. Hemen arkadan gelen İzlanda ve İsveç'te satışlar sırasıyla yüzde 11,7 ve yüzde 6,3 olarak gerçekleşti.

AIE raporuna göre, otomobillerin yanı sıra iki tekerlekli araçlarda ve otobüslerde de elektrikli olanların sayısı hızla artıyor.

Dünyada geçen yıl, elektrikli otobüslerin satışı 100 bin, iki tekerleklilerin satışı ise 30 milyon sayılarına ulaştı. Her iki tip araçların da büyük çoğunluğunun satışının Çin'de gerçekleştiği ifade edildi. (İLKHA)

 





Bu haberler de ilginizi çekebilir