• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
Yetimler "Yeryüzü Sofrası"nda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl Ramazan'ın 15'inci gününde düzenlenen "Dünya Yetimler Günü" etkinliğine 13 farklı ülkeden ve Türkiye'den yüzlerce yetim, Yetim Vakfı'nın "Yeryüzü Sofrası" temasıyla düzenlediği iftarda bir araya geldi.

İftar öncesinde Yetim Vakfı'nın Edirnekapı'daki merkezine gelen yetimler, iftar vaktine kadar kendileri için hazırlanan "Çocuk Sokağı"ndaki eğlence etkinliğine katıldı.

Sokakta, çuval yarışından palyaço ile eğlenceye, yumurta taşıma yarışından halat çekmeye, yüz boyamadan tebeşirle kaldırımları boyamaya kadar birçok eğlenceli etkinlik yapıldı. Kurulan oyun alanlarında onlarca gönüllü, yetim çocukların yüzlerinde tebessüm olmak için çalıştı.

İftar programına katılan yetim çocuklara Ramazan ayına özel eğitici ve geliştirici oyuncaklar hazırlandı. Yetim Vakfı, "1 Kutu Gu?lu?cu?k" ismini verdiği oyuncak paketlerini çocuklara hediye etti. Çocuklar daha sonra hep birlikte vakıf görevlilerinin gözetiminde iftar yemeğinin verileceği Mihrimah Sultan Camii avlusuna geçti.

İftar öncesinde kısa bir konuşma yapan Yetim Vakfı Başkanı Mehmet Gülsatar, vakıflarının ilk açılış yıl dönümünde çok heyecanlı ve mutlu olduklarını söyledi.

Dünya Yetimler Günü'nde, dünyanın dört bir yanından gelen yetimlerle hem burada hem de Vakfın Reyhanlı'daki Çocuk Yaşam Merkezi'ndeki yetim çocuklarla eş zamanlı olarak etkinlik icra ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Buraya gelmeden önce çocuklarımız doyasıya eğlendiler, oynadılar. Vakfımızın bahçesinde, sokakta gönüllülerimiz, eğitmenlerimiz çocuklarımıza eğlence düzenledi. Biz bugünü çocuklarımıza armağan ediyoruz. Vakfımız, ülkemizdeki ve dünyadaki çocuklara eğitim ve psiko-sosyal hizmet sunmak üzere kurulmuş bir vakıf. Vakfımızın çalışmalarını sizlerin desteğiyle yürütüyoruz."

Konuşmanın ardından çocuklar ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı. Davetliler ezanın okunmasıyla oruçlarını açtı. Etkinlik, Mihrimah Sultan Camii İmam Hatibi İbrahim Hakkı Bilgin'in iftar sonrası yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir