• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Kızıltepe Devlet Hastanesi`nde bir ilk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez ve ilçelerinde sağlık alanında yapılan yatırımların ardından ilkler yaşanmaya devam ediyor.

Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde ilk defa kapalı yöntemle "Göbek Fıtığı ve Karaciğer Kisti" ameliyatları yapıldı.

Kapalı yöntem (laparoskopik) ile yapılan ameliyatlarda enfeksiyon riski, iyileşme süresi ve yatış gün sayısı daha az olmaktadır.

Kızıltepe Devlet Hastanesine başvuran iki hastaya Genel Cerrahi Uzmanımız Op. Dr. Mehmet Babür tarafından ilk defa kapalı yöntemle Göbek Fıtığı ve Karaciğer Kisti ameliyatları yapıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, "Bu tür ameliyatların Kızıltepe gibi ilimizin nüfus ve yüzölçümü açısından en büyük ilçesinde yapılması hem gurur verici hem de mutlu olduğumuz bir durumdur. Kızıltepe ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza, ulaşım sıkıntısı yaşamadan manevi açıdan da kendilerini rahat hissedebilecekleri bir ortamda bu tür ameliyatlar gerçekleşmektedir. Amacımız halkımızın maddi ve manevi her türlü ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak halkımıza en iyi sağlık hizmetini sunmaktır. Bunu yaparken de gece gündüz demeden her türlü resmi kurumlarımızla iş birliği içinde halkımıza en sağlıklı hizmeti sunmak için mücadele etmekteyiz." diye konutu. (M. Salih Keskin - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir