• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
"Tekne Orucu" tutan çocuklara iftar programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2 Haziran Cumartesi Günü Saat 11.30'da Naci Kutlu Üçgen Parkı'nda düzenlenecek "Tekne Orucu"  etkinliğine katılacak çocuklar öğle ezanıyla oruçlarını açacaklar.

Çocuklara Ramazan'ı anlatmak ve oruca alıştırmak amacıyla oruç tutma yaşına gelmeyen çocuklara orucu sevdirmek amacıyla düzenlenecek etkinliğe, yaşları 6 ila 10 arasında 150 çocuk katılacak.

İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şubesi yetkililerinden Mehmet Şakir Özmazı, İLKHA'ya yaptığı açıklamada "Çocuklarımızın kültürümüzü, inanç değerlerimizi öğrenmeleri ve unutulan geleneği yaşatmak ve onların küçük dünyalarında büyük izler bırakma adına böyle bir etkinlik düzenledik." dedi.

Özmazı, "Çocuklarımızın kültürümüzü, inanç değerlerimizi teneffüs etmeleri amacıyla düzenleyeceğimiz etkinlik, sahurdan öğlene kadar tutacakları 'Tekne Orucu' ile başlayacak, öğle ezanı okunmasıyla birlikte çocuklarımız iftarlarını açacaklar. İftar saati beklenirken çocuk ilahilerinin okunması, Ramazan Davulcusu ve Palyaço gösterisi sunulacak. Anadolu'da eski ve köklü bir gelenek olan ancak zamanla unutulmaya yüz tutmuş olan 'Tekne Orucu', oruç tutma yaşına gelmeyen çocuklara orucu sevdirmeyi, tanıtmayı, onların güzel anılarla büyümelerini sağlamayı amaçlayan bir gelenektir. Bu unutulan geleneği yaşatmak ve onların küçük dünyalarında büyük izler bırakmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erecek.

"Tekne Orucu" nedir?

Eskiden Ramazan ayında oruç tutan yaşlılar ve çocukların, zorlandıkları durumlarda mutfaklardaki büyük ekmek teknesinin arkasına geçerek yemek yeyip, oruçlarına kaldıkları yerden devam etmelerine "tekne orucu" deniliyor. (Murat Orhan-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir