• DOLAR 32.584
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2426.381
  • ...
"Dünyada 400 milyon yetim var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla kentte yaşayan 700 yetim çocuğu ve ailelerini iftarda bir araya getirdi.

İHH Gaziantep Şubesi tarafından bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına, yetim çocuklar ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Yetim çocuklar, iftar yemeğinin ardından ise oyunlar oynayıp, gönüllerince eğlendi.

İslam İşbirliği tarafından kabul edilen ve her sene Ramazan ayının 15'nci gününde idrak edilen "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla Gaziantep'te yetim çocuklar ve aileleri iftar sofrasında bir araya geldi.

Programın ardından İLKHA'ya muhabirine açıklamalarda bulunan İHH Gaziantep Şube Başkanı Engin Erbatan, yetimleri bir araya getirmenin huzurunu yaşadıklarını söyledi.

İHH'nın girişimleriyle 2013 yılından bu yana her sene Ramazan aynın 15'i olarak ilan edilen "Dünya Yetimler Günü"nde yetimlerle bir araya geldiklerini anımsatan Erbatan, şunları söyledi:

"İHH'da biliyorsunuz uzun yıllardır yetim çalışmaları yapmaktadır. Dünyada ise 90 bine yakın yetimi desteklemektedir. Dönemsel olarak da 135 ülkede 800 bine yakın yetime destek vermektedir. Yine dünyanın değişik bölgelerinde 2 bine yakım yetimi, yetimhanelerde himaye etmekte. İHH Gaziantep olarak 784 yetimimize aylık düzenli maddi yardım sponsorluk desteği sağlamaktayız. Bunun dışında 412 Suriyeli yetim aileye de dönemsel olarak ve bunların bir kısmına her hafta düzenli olarak yardım yapmaktayız."

Bu yıl düzenledikleri programa protokolden her hangi kimseyi davet etmediklerini, sadece yetimlere yönelik bir program gerçekleştirdiklerini belirten Erbatan, "Geçen sene iftarı Şehreküstü Konaklarında yapmıştık. Ama bu yıl müstakil bir düğün salonunda yapmaya karar verdik. Şu anda 650'nin üzerinde yetim çocuk ve ailesi bulunmaktadır. Gelecek yıl ise gün boyu sürecek bir program düşünüyoruz. Bu sene biraz daha renkli ve daha çok çocukların zevk alacağını düşünüyoruz."dedi.

"Sadece Irak'ta 5 milyona yakın yetim çocuk bulunmaktadır"

Dünyada 400 milyon yetimin olduğunu belirten Erbatan, "Bunların bir kısmı İslam coğrafyasındadır ve sadece Irak'ta 5 milyona yakın yetim çocuk bulunmaktadır. Biz Müslüman'ız, Allah Resulü (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) 'Kendi yetimini veya başka bir yetimi himaye edeni ahrette şu iki parmağım kadar bana yakındır' diyor. Bizim dinimiz yetime bakmayı, başını okşamayı emrediyor. Bunun yanında yine Gaziantep bölge olarak Suriye savaşı nedeniyle yoğun bir şekilde yetimi bulunan bir ilimizdir. Şu anda bizim dönemsel olarak destek verdiğimiz yetim sayısı 3 bini geçmektedir. Bu iftara gelen çocuklarımız ise aylık düzenli olarak 100 lira yardım alan yetim çocuklarımızdan oluşuyor."ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir