• DOLAR 32.353
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2305.395
  • ...
Hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sakarya, Muğla ve Denizli çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların sabah saatlerinde Muş, Bitlis ve Ağrı çevreleri, öğle saatlerinden sonra Göller Yöresi, Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Muğla, Tokat çevreleri, Denizli'nin güney, Erzincan'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, yıldırım, yerel dolu, lokal kuvvetli rüzgar ve benzeri) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı, doğusu çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Sakarya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Muğla ve Denizli çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Muğla çevreleri ile Denizli'nin güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Göller Yöresi ile Toroslar mevkiinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir dışında bölge genelinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve doğusunda yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Tokat çevreleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde Muş, Bitlis ve Ağrı çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Erzincan'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerde kuvvetli olması bekleniyor. 30°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey kesimleri, öğle saatlerinden sonra il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18°C

İstanbul: Parçalı bulutlu 26°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerde kuvvetli (21-50 km/m2) olması bekleniyor. 23°C

Zonguldak: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir